Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 5. marraskuuta 2016

Verhot - miellyttävä stressin aihe

päivis: Thaimaahan tullessa minulla on pari asiaa, jotka pitää hoitaa, että tuntee taas tulleensa kotiin. Toinen on käynti kiinalaisten romukaupassa ja toinen on Japani-kauppa Pattayan Central Festivalissa. Japani-kaupan olen tiedostanut vasta pari vuotta sitten. Ehkä sitä ei aikaisemmin ollutkaan. Kiinalaisten romukaupasta taas ensimmäinen muistikuva on useamman vuoden takaa, kun ajoimme kaupan ohi moottoripyörällä ja Jorma kysyi, haluaisinko käydä siellä. En halunnut, kun ulkoapäin näytti siltä, että kaupassa myydään vain jättiläiskokoisia saviruukkuja ja kaikenkirjavia pihatonttuja. Tosiasiassa paikka on varsinainen astiataivas.

Olenkin aina halunnut pitsiverhot.
Tällä reissulla pakollisia hoidettavia asioita on ollut paljonkin, mutta alkuun yksi ylitse muiden oli verhojen hankinta. Suunnittelin ensin ostavani Suomesta jotain räväkkää Marimekkoa tai Vallilaa, mutta jäi ostamatta. Ehkä silloin verhotankojen tai -kiskojen hankinta olisi ollut huomattavasti hankalampaa kuin toteutetulla menetelmällä.

Seven Seasin venäläisen huoneistomyyjän, Anastasiian kautta löytyi verhokauppias, joka tuli meille kotiin mukanaan nippu verhomalleja. Niitä oli lopulta niin paljon, että selailin vain valoverhoja, joista valitsin samanlaiset olohuoneeseen ja makuuhuoneeseen. Siinä vaiheessa tuntui liian tuskaiselta valita sivuverhoja. Kauppaan kuului verhojen lisäksi kaksien kiskojen asennus ja tietysti myös verhojen laittaminen paikoilleen.

Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että toisetkin verhot tarvitaan viimeistään siinä vaiheessa, kun talossa alkaa olla enemmän asukkaita. Jos vaikka joku sattuisi illalla uimaan asuntomme editse, niin eipähän näe sisälle.

Olen käyttänyt kohtuullisen paljon aikaa, yöllä ja päivällä, miettiessäni, minkälaiset sivuverhot tänne laittaisi. Netissä pyörittyäni päädyin siihen, että ostan verhot Suomesta. Ensin pelkäsin, ettei kiskoissa oleviin lenkkeihin saa kiinnitettyä verhoja muuten kuin paikallisia, kovin omituisia koukkuja käyttämällä. Ne pitäisi lisäksi ompeluttaa verhoon kiinni. Mutta viimeöisen selailun tuloksena tiedän nyt, että Suomestakin löytyy koukullisia nipsuja, joilla ripustaminen onnistuu.

Kodin tekstiilien suhteen tein myös havainnon, että Thaimaa ei kaikilta osin ole erityisen halpa maa. Kuvittelin, että löydän täältä sänkyymme sopivan päiväpeitteen. Edellinen on liian pieni ja muutenkin turhan paksu. Kun mistään kaupasta en sopivaa löytänyt, selailin Suomen Ikean sivuja ja löysin sieltä yhden mahdollisen päiväpeitteen. Kun vertasin tasan samaa päiväpeitettä ja Thaimaan Ikean hintaa, huomasin, että tässä tapauksessa kannattaa lähteä merta edemmäs kalaan. Bangkokin Ikeassa sama peitto on noin 25 prosenttia kalliimpi kuin Suomessa. Huvikseni vertasin myös jonkun sohvan hintaa. Bangkokin Ikeassa sama kaluste maksaisi noin 30 prosenttia enemmän kuin Suomessa.

Ei kommentteja: