Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 11. marraskuuta 2016

Säiden armoilla

päivis: Jormaa eivät säiden vaihtelut näytä häiritsevän. Minä olen paljon kärkkäämpi noitumaan, jos sää ei miellytä. Toisaalta taitaa Jormakin seurata erilaisia sääennusteita yhtä ahkerasti kuin minäkin. Tosin varsinkin minulla esimerkiksi puhelimen säätiedot tuntuvat tulevan sellaisista lähteistä, joihin ei ole ollenkaan luottaminen. Tälläkin Thaimaan-reissulla säätiedotteen mukaan melkein joka päivä olisi pitänyt sataa tai olla ukkosta. Useimmiten ei ole ollut sen enempää sadetta kuin ennustettuja ukkosmyrskyjäkään.

Sää on siis enimmäkseen suosinut meitä. Kerran tai kaksi olen tällä reissulla käyttänyt sateenvarjoa. Kertaakaan ei olla kunnolla kastuttu, jos ollaan oltu pyörällä liikenteessä. Muutama viikko sitten menin hyvällä säällä jalkahierontaan, mutta kun tulin ulos, katu tulvi sadevedestä ja vähän aikaa piti odotella sateen loppumista. Sää saattaa siis vaihtua nopeastikin.

Rantakoirat osaavat nauttia auringosta ja lämpimästä hiekasta.
Thaimaassa on ympäri vuoden noin 30 astetta lämmintä. Lämmintä täältä on tultu hakemaan, joten ei kannata valittaa, kun välillä hikoiluttaa. Yöksi vähän viilenee, mutta oikeasti kylmäksi sää ei Pattayan korkeudella muutu koskaan. Tosin jos joskus aamulla mittari näyttää vain vähän päälle 20 astetta, tulee kylmä. Suomessa sama lämpötila olisi normaali lämmin kesäsää.

Thaimaassa ollessa menee vähän sekaisin siitä, mikä vuodenaika Suomessa on. Jotenkin kuvittelee, että siellä on kesä alkamassa, vaikka asia onkin juuri päinvastoin. Kun läksin tänne lokakuun alkupuolella, olin vain kai kerran joutunut vähän raapimaan aamulla auton ikkunoita. Nyt pakkasta on ollut kunnolla ja luntakin useampi kymmenen senttiä. Jostain pitäisi siis kerätä voimaa ja rohkeutta palata keskelle Suomen talvea. Ja kaamosta.
Varastin tämän perhepiirissä jaetun kuvan Whatsappista. Kuva on
Kirkkonummelta. Ehkä jotain samanalaista on vastassa Tuusulassakin.

Ei kommentteja: