Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 19. marraskuuta 2016

Kaamos ja luonnon tuoksut

päivis: Auringon nousuista ja laskuista voi päätellä, että ensi viikosta alkaen, kun palaan taas töihin, aamulla kotoa lähtiessä on, jos ei ihan pimeää, niin ainakin vielä hämärää. Ja sama juttu töistä palatessa. Kuulostaa siltä, että kaamos alkaa olla käsillä. Tosin löysin tänään netistä kaamoslaskurin, jonka mukaan Tuusulassa ei ole varsinaista kaamosta. Kuitenkin tästä eteenpäin on vielä mentävä 31 päivää, jotta ollaan talvipäivän seisauksessa. Siitä alkaen päivä taas pitenee. Mutta siihen saakka se vain lyhenee koko ajan.

Kuntopolulta hävisivät viime yön kovien tuulten
ansiosta lähes kaikki sinne sataneet lumet.
Olen kuitenkin yrittänyt ajatella positiivisesti. Olemme nyt Suomessa, emme Thaimaassa. Mikä asia täällä voisi olla paremmin? Hyvää on ainakin se, että suunnilleen kaikki puhuvat suomea ja kaikki näkyvillä oleva informaatio on suomeksi. Eikä tarvitse miettiä, minkä verran antaa tippiä, kun käy ulkona syömässä. Mutta siinä ne taitavat ollakin. Ellei sitten positiiviseksi asiaksi laske sitä, että matka Thaimaahan on mahdollinen taas tammikuun alussa, kun seuraava eläkejaksoni alkaa.

Useimmat ihmiset tuntuvat harmittelevan, että lumi tuli ja meni. Minusta on kuitenkin mukavaa, että lunta ei ole. Ja tämä ihan itsekkäistä syistä: pääsen Niilon kanssa kiertämään kuntopolkua. Jos olisi lunta, kuntopolulle olisi tehty hiihtäjiä varten latu. Tietysti, jos lunta on niin paljon, että pääsee hiihtämään, luultavasti olisimme tampanneet moottorikelkoilla kävelyreitin hevoshakaan. Niinhän on tullut tehtyä suunnilleen jokaisena talvena, jonka olemme Jokilaaksossa asustelleet.

Mutta oikeasti en kyllä pidä lumettomasta ajasta, se on tunnustettava. Kaipaan lumen tuomaa valoa kuten muutkin. Illalla on pakko ottaa taskulamppu mukaan, jos aikoo nähdä jotain. Vain joskus, kun pilvet ovat sopivan matalalla, lentokentältä kantautuu meille saakka valoa sen verran, että ulkona voi juuri ja juuri nähdä eteensä ilman lamppuakin.

Vaikka nyt ei Suomessa tuoksujen suhteen olekaan paras mahdollinen vuodenaika, Thaimaahan verrattuna tuoksuja tuntuu meillä olevan enemmän mihin aikaan vuodesta tahansa. Lumikin tuoksuu. Usein tuntuu, että Thaimaassa kasvit eivät juuri tuoksu, mutta varsinkin viime reissulla olen kiinnittänyt huomiota kardemummalta vaikuttavaan tuoksuun. En vain ole saanut selvää, minkälaisesta kasvista se on peräisin. Jopa Seven Seasin piha-alueella tuon tuoksun tunsin. Ehkä olen viimein löytänyt Thaimaasta tuoksun, jota voi miellyttävyydessään verrata mielestäni parhaaseen suomalaiseen kevään tuoksuun eli tuomen kukkien tuoksuun.

Kevättä odotellessa pitää kuitenkin ensin rämpiä talvi oli se sitten luminen tai lumeton.

Ei kommentteja: