Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 19. syyskuuta 2016

Jormas tulee, oletko valmis Seven Seas?

Näihin tiloihin lennolla eivät kynnet pidä.
jormas: Tänään jää päivis syysleskeksi kolmeksi viikoksi, sillä otan alleni Finnairin lähes uuden puhalluslampun ja karautan sillä yhtä aikaa viimeisten muuttolintujen kanssa Siaminlahden rannalle. Vaikka tosin taitaa olla niin, että Suomen linnut eivät suuntaa talveksi juurikaan Aasian suuntaan. Päivis kuitenkin tulee kolmen viikon kuluttua perässä ja yritän pysyä sen aikaa hengissä ilman hänen maittavia aamu- ja iltapalojaan.

Jos kaikki menee kuten toivomme, vietämme nyt ensimmäisen jakson uudessa Thaikodissamme, jota on rakennettu kolme ja puoli vuotta. On ollut jännittävää seurata kuinka meidän käy, sillä kaupat löimme lukkoon ennen kuin ensimmäistäkään lapionpistoa oli tehty 1500 asunnon sekä runsaiden viihtymistilojen ja uima-altaiden suhteen. Vaikka luonnollisesti odotamme valmistumista kuin nousevaa aurinkoa, koko odotusajan olimme tyytyväisiä, kun rakennustyömaalla ylipäätään oli työmiehiä ja -naisia paikalla. Sillä niin Thaimaassa kuin muuallakin silmiin sattuu silloin tällöin kohteita, joissa on osin jo huonekaluja sisällä, mutta silti asukkaat eivät ole voineet muuttaa eikä koko kohde ole päässyt satamaan saakka.

Tähän reissuun päättyy todennäköisesti monivuotinen vuokrasuhteemme Pattaya Suomi-Seuran ylimmässä kerroksessa. Vaikka asumismuotomme on ollut turistin mittapuun mukaan vaatimaton, on se ollut meille kovasti mieleen. Pikku parvekkeeltamme olemme monina aamuina ja iltoina seuranneet kotikatumme vilinää ja siltä osin olemmekin olleet niin sanotusti Jomtienin elämän ytimessä. Yhden session parvekkeellamme asui erokkokolibri poikasiaan kasvattaen. Oma elämänsä oli kattojemme välissä varpuspariskunnalla. Mutta nyt tähänkin tulee muutos, sillä uuden kotimme Seven Seasin ulkopuolisilta suljettuun maailmaan ei ole asiaa ilman kulkulupaa ja mitä muuta sitten yötä päivää porteilla päivystävät vartijat muuta vaativatkaan. No, ehkä kulkulupia ei linnuilta vaadita sielläkään.

Mutta näihin tiloihin perillä taas kynnet pitää.
Aika usein olemme lennelleet suoraan Bangkokiin, mutta joskus toisinkin. Välilaskeuduttu on Kiinan suunnalla, Singaporessa, Ukrainassa, Venäjällä jossain Euroopassa ja vähän muuallakin. Suora lento eestaas maksoi nyt 600 euron pintaan, joka on suorien lentojen keskihinnan alapuolella. Kaikista halvimmillaan määrättyyn aikaan välilaskujen kanssa taitaa edestakaisen lennon Helsingistä Bangkokiin saada reippaalla 300 eurolla.

Vaikka päiviksellekin jää puuhastelua Merikonttikotimme talviteloilleen laittamisessa, on se oma projektinsa. Olemme myös harjoitelleet vuoden päästä olevaa aikaa, jolloin ehkä kesäkodiksemme muuttuvan Duokodin on tarkoitus nukkua tai vähintään torkkua koko talvi. Töitä ja tuumattavaa on riittänyt, sillä vaikka Duokoti on pieni, on siinä saunakontteineen tekniikkaa kohtuullisen kokoisen omakotitalon verran. Oma lukunsa on neljä eri lämmitysjärjestelmää ja vesijärjestelmämme, sillä emme kuulu kunnallistekniikan piirin talous- emmekä jätevetemme osalta. Myöskään omaa kaivoa meillä ei ole. Kuten päivis kirjoitti, vettä haemme vähän sieltä täältä. Välillä Vantaan, välissä Tuusulan vesijohtoverkoista ja välillä lähteeltä. On sitä haettu joskus Sjöblomin Juhanin omakotitalon seinästäkin. Kaffe- ja juomavettä on tuotu peräti Laukaan kunnan haja-asustusalueelta saakka.

Ei kommentteja: