Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 9. elokuuta 2016

Onko hyvä päivä tänään?

päivis: Tänään lauloin töistä kotiin tullessani vanhasta Lasse Mårtenssonin ja Eija Merilän levyttämästä iskelmästä omaa versiotani, jossa kyselin, että Onko huono päivä tänään? Tuntui nimittäin huonolta: löysin töiden jälkeen Smartin tuulilasista sakkolapun. Toisin sanoen pysäköintivirhemaksun. 60 euroa.

Tosin en ensin edes uskonut, että pyyhkimen alla on sakko, koska yleensä ne taitavat olla muovikuoressa. Tämä ei ollut.

Tuo ei vielä olisi niin kovasti harmittanut, mutta kun Smartin kojelaudan näytölle syttyi kotimatkalla moottorin merkkivalo, se sai aiheen laulaa kyseistä sovellusta Lassen ja Eijan laulusta. Säikähdin merkkivaloa niin, että pysähdyin heti tarkistamaan auton käsikirjasta, mitä valo merkitsee. Ihan varmaa tietoa manuaali ei antanut. Se kuitenkin on varma, että huominen aamu pitää aloittaa ajamalla Vehon pikahuoltoon Koivuhakaan.

Pysäköintivirhemaksu lävähti syystä, joka minulta on unohtunut tai mennyt totaalisesti ohi. Olin T-risteyksessä pysähtynyt liian lähelle poikittaisen kadun ajateltua jatketta. Jotta sakkoa ei olisi tullut, Smartin olisi pitänyt olla 5 metriä kauempana siitä, missä se oli.
Smart näkyy tuolla taustalla sinisenä tiilirakennusta vasten. Musta paku on
törkeän väärin pysäköity, mutta se on pysäköity pysäköinninvalvojan
käynnin jälkeen. Sen lasissa ikävää lappua ei ollut.
Miespuolisen Lappu-Liisan terveiset harmittivat siksikin, että puutteellisten liikennesääntötietojeni johdosta oikein fiilistelin aamulla, kun Smart mahtui pieneen, vapaaseen tilaan, johon yhtään pitempi auto ei lakia rikkomatta olisi mahtunut. Tai näin luulin.

Tähän asiaan eivät huumeneulat mitenkään liity, mutta (kuviteltu) ilo ilmaisen parkkipaikan löytymisestä hieman latistui, kun huomasin lähellä työpaikkaani Helsingin kaupungin sijoittaman roskiksen huumeneuloja varten.

Kyseinen roskis on tietysti ihan ok, mutta jostain todella pieleen menneestä sen tarve kertoo. Laitoin roskiksen kuvan Instagramiinkin maininnalla, että tätä en olisi halunnut nähdä. Ei tunnu hyvältä ajatella, että piikkihuumeiden käyttäjiä Helsingissä on jo niin paljon, että heitä varten ja muiden ihmisten turvallisuuden vuoksi näitä pönttöjä pitää sijoitella pitkin kaupunkia.

Ei kommentteja: