Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 27. toukokuuta 2016

Ruokaa mikrossa

päivis: Mikroa ei ole tarvinnut käyttää ruoanvalmistukseen sen jälkeen, kun pääsimme muuttamaan Merikonttikotiin lähes kolme vuotta sitten elokuussa 2013. Sitä ennenhän asustelimme Matkakodissa, jossa ei ole uunia. Hyvä kaasuhella kyllä löytyy, mutta uunin puute piti välillä korvata mikrolla. Tai ainakin sitä piti yrittää.

Innostuin joitakin vuosia sitten kokeilemaan ruoan laittoa mikrossa. Ihan pelkkää kokeilua se ei ollut, sillä olin käynyt mikrokeittokirjan julkistamistilaisuudessa. Ja sain tietysti tuon kirjan itselleni ja innon kokeilla kirjassa olevia reseptejä.

Muistan monet kerrat, kun kypsensin riisiä mikrossa. Ja ne ihanat Annan perunat! Täysin oma keksintöni taisi olla makaronilaatikon teko mikrossa. Se muuten onnistui yllättävän hyvin. Thaimaassa ollessamme teen säännöllisesti aamuisin kaurapuuroa mikrossa, sillä sielläkään meillä ei ole uunia. Mikrossa kypsennetty kaurapuuro on ehkä jopa maukkaampaa kuin kattilassa haudutettu puuro.


Thaimaassa teen myös munakkaita mikrossa. Siirryin munakkaisiin kyllästyttyäni yksittäisten kananmunien kypsentämiseen. Niitä varten hankin astian, jonka käyttö oli hieman hankalaa. Mutta kananmunat näyttivät kyllä hyvinkin samanlaisilta kuin pannulla paistetut. Paitsi että ne ovat kauniin pyöreitä.

Äkkiseltään piirakka näytti melkein pizzalta. Mutta hyvin kelpasi.
Täällä Jokilaaksossa olen ennen Merikonttikotia kokeillut myös piirakan paistamista mikrossa. Olin ensimmäisellä kerralla varautunut tosi huonosti piirakan tekoon, mutta maasta pukkaavat raparperit lähes pakottivat kokeilemaan leipomista. Puuttui vuoka ja kananmunatkin unohtuivat vaikka kermaviiliä oli. Piirakkapohjaa en tehnyt itse. En tee koskaan. Ostan aina taikinan valmiina kaupasta.

Vuoan puutteen korvasin sopivan kokoisella Teema-lautasella. Luovuus kehiin!

Piirakasta tuli hyvänmakuinen, sen muistan, vaikka ei niin kovin kaunis, kuten kuvasta näkyy. Eikä aikaakaan mennyt paistamiseen kuin 12 minuuttia. Eli paljon vähemmän kuin uunissa kypsentämällä.

Ei kommentteja: