Hyrylän keskustasta löytyi kuitenkin kermaista lohisoppaa, jota kävimme syömässä. Myös muun muassa thaimaalaista ja muita etnisiä ruokia olisi Uudenmaan tällä kolkalla ollut tarjolla.
Kotona söimme tänään kevään ensimmäisistä raparpereista tekemääni piirakkaa. Raparperia olisi vain saanut olla vähän enemmän. |
Yllättäen vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2016 on kuitenkin alkuviikosta valittu Puhtikaura - kaurapuuteri. Se on kylmään nesteeseen sekoitettavaa hienoa jauhoa, jota markkinoidaan aamupalana, välipalana ja myös treenijuomana. Jostain syystä Puhtikaura ei ole ylittänyt uutiskynnystä tai sitten olen ollut väärien uutisten äärellä.
Puhtikaura luultavasti tuli nyhtökauran sijaan palkituksi siitä syystä, että se on ollut markkinoilla jo viime vuoden puolella. Näin jossain kerrottiin. Nyhtökauraa sen sijaan on tainnut olla saatavilla vasta tämän kevään aikana. Ja sitäkin ostajien kannalta huonolla menestyksellä. Ehkä kuitenkin tiedämme jo nyt, mikä tuote voittaa Vuoden elintarvike 2017 -tittelin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti