Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 21. toukokuuta 2016

Ravintolapäivä ja muuta ruoka-asiaa

päivis: Tähän tietoon tänään pidettiin viimeistä kertaa nykyisenmuotoista ravintolapäivää. Olen muutaman kerran niihin osallistunut eri puolilla eteläistä Suomea. En ole aihetta sen paremmin seurannut, mutta nyt kun haeskelin sopivaa paikkaa, jossa tänään olisi voinut käydä syömässä, huomasin, että monet "ravintolat" olivat kahviloita, joissa tarjolla oli lettuja ja muuta makeaa syötävää.

Hyrylän keskustasta löytyi kuitenkin kermaista lohisoppaa, jota kävimme syömässä. Myös muun muassa thaimaalaista ja muita etnisiä ruokia olisi Uudenmaan tällä kolkalla ollut tarjolla.
Kotona söimme tänään kevään ensimmäisistä raparpereista tekemääni
piirakkaa. Raparperia olisi vain saanut olla vähän enemmän.
Jos ravintolapäivät hiipuvat tai muuttavat jatkossa muotoaan, tulevaisuuden juttuja ruokasaralla on ainakin kaksin kappalein. Nyhtökauraa hehkutetaan nyt kaikkialla ja joka paikasta se kuuluu myös olevan loppu. Valmistaja ei osannut varautua kovaan kysyntään. Eräässä suuressa elintarvikeliikkeessä on esimerkiksi kehotettu nyhtökauraa kyseleviä tulemaan seuraavana lauantaina paikalle heti kello seitsemältä aamulla ja silloinkin pitäisi kuulemma olla valmiina ryntäämään oikealle hyllylle, jos haluaa varmistaa tuotteen saannin.

Yllättäen vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi 2016 on kuitenkin alkuviikosta valittu Puhtikaura - kaurapuuteri. Se on kylmään nesteeseen sekoitettavaa hienoa jauhoa, jota markkinoidaan aamupalana, välipalana ja myös treenijuomana. Jostain syystä Puhtikaura ei ole ylittänyt uutiskynnystä tai sitten olen ollut väärien uutisten äärellä.

Puhtikaura luultavasti tuli nyhtökauran sijaan palkituksi siitä syystä, että se on ollut markkinoilla jo viime vuoden puolella. Näin jossain kerrottiin. Nyhtökauraa sen sijaan on tainnut olla saatavilla vasta tämän kevään aikana. Ja sitäkin ostajien kannalta huonolla menestyksellä. Ehkä kuitenkin tiedämme jo nyt, mikä tuote voittaa Vuoden elintarvike 2017 -tittelin.

Ei kommentteja: