Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Merikontteja siellä, merikontteja täällä

päivis: Jokilaakson pihapiiri alkaa erehdyttävästi muistuttaa satama-aluetta tai ainakin jotain rahtikeskusta. Pihassa on tällä hetkellä kuusi merikonttia. Pieniä kontteja on kaksi. Toinen niistä on eristämätön varastokontti ja toinen on saunakontti. Entinen sosiaalikonttimme.

Merikonttikodissamme on kaksi pitkää ja korkeaa konttia ja viimeisin hankinta on kaksi varastokäyttöön tarkoitettua pitkää ja korkeaa konttia.

Merikonttien kantikas ulkonäkö miellyttää minua jostain syystä. Ehkä se johtuu siitä, että pidän myös funkkisarkkitehtuurista. Siinä ei ole mitään turhaa koreilua, ei erkkereitä, eikä juuri kaarevia muotojakaan. Tosin pidän myös niistä, kaarista.

Muistan Jyväskylän eteläpuolelta yhden pyöreän, ilmeisesti kesämökiksi rakennetun talon. Mutta sepä onkin Alvar Aallon suunnittelema Merry-go-round-niminen kesäasunto. Piti googlettaa, että muistikuva Aallosta tässä yhteydessä on oikea. Olihan se.

Kahta viimeisintä merikonttihankintaa voi kyllä hyvällä syyllä kutsua kolkoiksi. Kontit ovat niiden päädyissä olevien infokylttien mukaan suunnilleen 30-vuotiaita, joten ne ovat varmaan seilanneet lähes kaikilla maailman merillä. Päätyäkseen nyt meidän kotipihaamme.

Varastokonttien kattoa varten on jo tehty runko, joka myös maalattiin siniseksi.
Molemmissa konteissa on siis kauniisti sanottuna ajan patinaa. Ne ovat sieltä täältä lommoilla ja ruostettakin niissä on. Ilman ihmeempiä kunnostuksia niillä voisi olla vielä jäljellä elinikää ehkä kymmenkunta vuotta ennen puhki kulumista. Mutta nyt tuota kulumista hieman yritetään hidastaa asentamalla kontteihin katot.

Kattohomma alkoi tänään ja samalla päädyt ja ulommaiset pitkät seinät saivat ylleen uuden maalikerroksen. Täytyy myöntää, että jo nyt ne näyttävät vähän paremmilta. Uskon, että silti pidämme edelleen kiinni siitä, että Merikonttikotia vastapäätä olevaan varastokontin seinään hankimme suurkuvatulosteen, kuten olemme suunnitelleet. Se onkin sitten ihan oma projektinsa.

Ei kommentteja: