Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Viisi viikkoa eläkkeellä

päivis: Edessä on kolmas osa-aikaeläkejaksoni. Kuuden viikon sijaan olen eläkkeellä viisi viikkoa. Aloitan nyt viikkoa myöhemmin. Sain sovittua työnantajan kanssa, että siirrän yhden eläkeviikon kesäloman yhteyteen. Hyvä kun tuli sovittua. Kulunut viikko oli melko työntäyteinen. Sitä sun tätä olisi varmaan jäänyt tekemättä, jos en olisi ollut töissä.

Kaksi aikaisempaa eläkejaksoa olemme viettäneet Thaimaassa. Nyt suunnitelmissa ei ole ainakaan mitään pitempää reissua. Se tuntuu tällä hetkellä hyvältä päätökseltä. Jokilaaksossa on monenlaista puuhaa, joten hyvä on pysytellä kotona. Muutaman päivän Tallinnan-reissu ehkä toteutuu. Ainakin siinä tapauksessa, että sää on mukava. Sitä ei ainakaan vielä ole luvassa.


Ihan tällaista projektia en itselleni
suunnitellut eläkeviikoiksi.
Jos juuri nyt pitäisi lähteä johonkin, hieman harmittaisi se, että poissa ollessa koivun mahla jäisi keräämättä. Mahlasta on tullut melkein pakkomielle. Se on niin hyvää, vaikka oikeastaan ainakin valitusta koivusta tiputteleva mahla maistuu samalta kuin vesi. Viime keväänä saimme mahlaa paljon vähemmän ja makukaan ei ollut yhtä raikas.

Thaimaassa en asettanut eläkejaksolleni kovin kummoisia tavoitteita. Tekemistä siellä on aina riittänyt, vaikka etukäteissuunnitelmia ei tekisikään. Huomenna alkavan eläkejakson varalle olen yrittänyt miettiä joitakin projekteja, joita voisin toteuttaa. On oikein mukava, kun ylipäätään aamulla voi vapaasti päättää, lähteekö jonnekin vai tekeekö jotain kotona. Vai onko tekemättä mitään. Ja sekin vielä, että aamulla ei tarvitse nousta tiettyyn aikaan lähteäkseen töihin.

Tänään käytiin viemässä, vähän myöhäisiä, Thaimaan-tuliaisia ja pullollinen mahlaa. Jorman ostama koiratrimmeri, jolla minäkin toissa kesänä ajelin hiukseni lähes kaljuksi, on kadonnut. Käytiin etsimässä uutta kotiparturia, mutta sopivaa ei löytynyt. Löytyi kuitenkin terassille pieni pöytä, jonka Jorma jo kokosi. Jokilaakson laittaminen kevätkuntoon onkin yksi tulevien viikkojen projekteista. Mikäli siitä nyt sitten on projektiksi asti.

Ei kommentteja: