Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Sunnuntaisauna

jormas: Lähes tulkoon tavaksi on tullut käydä kerran viikossa saunomassa 3-4 kilometrin päässä http://www.hicoff.com/ saunalla. Isäntä hakee porukan maasturilla tai avolavallaan Seuran edestä ja tuo takaisin. Välillä lähtijöitä on autollinen, välillä kaksi. Saunalla ei lasten uimakoulun lisäksi juurikaan käy muita kuin suomalaisia. Joten jos oman kansan seurassa viihtyy, on tämä yksi oiva tapa viettää sunnuntaipäivä leppoisasti.

Paikan aivan ehdoton erinomaisuus on hyvin puhtaan tuntuinen allasvesi. Se on puhdasta siksi, että kävijöitä on vähän ja/tai siksi, että altaalla on tehokkaat puhdistuslaitteet. Tai sitten se ei ole sen puhtaampaa kuin muuallakaan, vaan raikkaan siniset kaakelit saavat aikaan puhtaan veden tunnun. Saunoja on kolme, joista kaksi on suomalaisia sähkösellaisia ja yksi höyrysauna. Lisäksi 200 bahtin (5 euroa) kyyteineen  kuuluu kuntosalin käyttöoikeus sekä pyyhkeet ynnä juomavesipullo. Samalla hinnalla voi viettää halutessaan vaikka koko päivän. Me olemme siellä yleensä noin 4 tuntia.

HiCoffin kokonaisuuteen kuuluu myös vuokrattavia huoneita sekä oikein hyväruokainen ravintola, josta ruuan voi tilata vaikka altaalle. Me teemme aina niin. Pihan reunassa on pitkähkö kala-allas, jossa kalat ovat meikäläisittäin kooltaan vonkaleita. Sitä en tiedä ovatko ne syötäväksi vai jotakin muuta tarkoitusta varten. Pihan perällä on pari koirahäkkiä, joissa koirilla ei ole mitään virikkeitä. Mielestäni rodultaan ne ovat koiria, joita käytetään koiratappeluissa. Niitä ja kukkotappeluita harrastetaan salaa Thaimaassa, sillä ne ovat laittomia. Kuten uhkapelikin. Kun koiria menee pihan nurkkaukseen katsomaan, usein niiden nukkuessa, ei toinen juuri korvaansa lotkauta. Vaan toisin on toisen laita. Kun se aikansa itseään herättelee, on sen käyttäytyminen ja äänetkin sitä luokkaa, josta voisi päätellä, että virikkeeksi sille sopisi hyvinkin vieras ihminen, joka erehtyisi sen häkkiin.

Ei kommentteja: