Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 12. marraskuuta 2015

Suomen vientiä maailmankartalle

jormas: Pattayalla ilmestyy paperisia ja sähköisiä sanomalehtiä, jotka ovat avoimuudeltaan aivan toista luokkaa kuin suomalainen lehdistö. Meillä Suomessahan kaiken maailman pikku ja vähän isommat konnat istuvat oikeussalissa huput päässä tai toppatakki korvien yli vedettynä. Yhteistä heillä on, että tuomionluvun jälkeen he ovat kaikki poikkeuksetta syyllisiä.

Kun itsekin olen tuomarinvalan vannonut ja jakanut oikeuttakin jonkun vuoden raastuvassa, en ole voinut käytäntöä ymmärtää saati hyväksyä. Mielestäni syytetyn syyllisyyttä arvioitaessa osa sitä on, kuinka hän käyttäytyy okieudessa eri todisteita ja todistajia esitettäessä ja niin edelleen.

Vaan toisin on asian laita Thaimaassa vai mitä sanotte tästä? Kun joku juttu, jossa poliisi on mukana, päätyy julkisuuteen nimineen ja kasvokuvineen, ei ohjenuorana ole syyllisyys tai tuomitaanko edes ylipäätään ketään. Mielessäni pohdin, että myyvätköhän poliisit juttuja tiedoitusvälineille vai miten systeemi toimii.

Joka tapauksessa yllä punaisen linkin takana olevan jutun mukaan loistavalla englannillani käännettynä, oli poliisin hoiviin päätynyt baarin emäntä, ladyboy ja oluensa maksamatta jättänyt suomalaismies. Ladyboy https://www.youtube.com/watch?v=Q7iMOJv-Myk on miespuolinen hekilö, joka pukeutuu naiseksi ja käyttäytyy kuin nainen. Luulen, että hän muuttaa sukupuoltaan myös erinäisin leikkauksin sekä hormonihoidoin. Minä erotan (silloin kun erotan) heidät naisista aataminomenasta ja tarkkaan katsottuna hieman miesmäisistä käsistä sekä jaloista. Moni suomalaismies on kopannut ladyboyn kainaloonsa enemmän tai vähemmän maistissa baarista. Joskus oletan totuuden selvinneen hotellihuoneessa, mutta ehkä ei aina sielläkään. Harva sen taitaa kuitenkaan  tunnustaa mahdolliselle suomalaiselle vaimolleen tai edes äijäporukassa.

Joka tapauksessa tarinan kolmikko joutui poliisin hoiviin maksamattoman oluen tähden. Ladyboy oli
joutunut osalliseksi siksi, että hänen oletettiin tuntevan suomalaismiehen tai oli ainakin hänen seurassaan. Riita oli jo kertaalleen talttunut, kun se alkoi uudestaan ehkä siksi, että kaksi osapuolta oli äkännyt suomalaismiehen. Tämä suomiuros oli joka tapauksessa saanut ladyboyn korkokengästä kaaliinsa ja kuvan mukaan oikein kunnolla. Mutta ei se taida olla rehvastelun aihe tämäkään. Että iskin baarista naiseksi pukeutuneet miehen tarkoituksenani pitää hauskaa. ja tarina jatkui poliisin luona, kun iskemäni seuralainen mäjäytti minua korkokengällään takaraivoon.

Kun luin aiheesta Facebook sivuilla käytävää keskustelua, huomasin mielipiteiden jakautuneen kolmeen leiriin, Yksi ei ole kenenkään puolella, yksi leiri on kanssani samaa mieltä, että oluet on syytä maksaa ja yksi jengi löytää tässäkin asiassa kaiken syyn thaimaalaisista. Vaikka näin ei ehkä pitäisi sanoa, tätä kolmatta leiriä joskus halveksin. Että ihminen voikin olla niin pieni ja tulee vuodesta toiseen Thaimaahan pääasianaan haukkua täällä kaikkea näkemäänsä ja kokemaansa.

Paradoksi tulee siitä, että he haukkuvat thaimaalaisia tyhmiksi, jotka eivät osaa mitään. Sitten samaan hengenvetoon sitä itse käsittämättä he alkavat kertoa kuinka se ja se thaimaalainen oli huijannut siinä ja siinä sillä ja sillä lailla. Miten on mahdollista, että kyseisen suomalaisääliön mielestä maailman tyhmimmän kansan maailman tyhmin ihminen onnistuu huijaamaan joka asiassa maailman viisaimpana itseään pitävää suomalaista, joka vuodesta toiseen tulee Thaimaahan huijattavaksi?

Ei kommentteja: