Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 21. marraskuuta 2015

Lisää pitää ostaa vaikka tarvetta ei ole

päivis: Thaimaan-matkalla tuli taas hankittua monenlaista tavaraa ja vaatteita. Osan olisi voinut jättää ostamatta. Katsoin thaikodin vaatekaappiini ja totesin, että sama pätee siellä kuin täällä Suomessakin: vähemmälläkin pärjää. Vaikka kesävaatevarastoni onkin suhteellisen pieni, huomasin, että sitäkään kaikkea en tarvitsisi. Osa mekoista, shortseista ja puseroista sai taaskin roikkua rauhassa pienen vaatekaappimme hengareissa. Silti en malttanut nytkään olla hankkimatta muutamaa uutta vaatetta tyyliin "ostin kun sain halvalla".

Thaimaassa on paljon tavaraa, jota saa pienellä rahalla. Aika usein olen löytänyt itseni penkomasta kaupan vaatevalikoimaa, mutta olen myös ymmärtänyt tulla järkiini, kun olen huomannut, että olen ollut aikeissa hankkia huonolaatuista tavaraa. Joskus taas tulee paineita ostaa jotain tarpeetonta, kun löytää edullisia laatutavaroita. Saattaisin varmaan ostaa vaikka monta laukkua ja kaikenlaisia pussukoita, jos en laittaisi itselleni jarruja.

Tarpeettoman tavaran omistaminen mietityttää nykyään entistä useammin. On käsittämätöntä, miksi pitää aina saada jotain uutta, vaikka lähes vastaavanlaista tavaraa ja vaatetta on ennestäänkin. En ole vielä keksinyt, miksi näin pitää tehdä. Muutaman kerran olen myynyt tarpeettomia vaatteita kirpputoreilla ja joka kerta olen huomannut, että se tekee vähän kipeää.

Nämä kaksi vihkoa piti saada Suvarnabhumin lentokentän myymälästä. Perustelin
itselleni ostosta sillä, että tuotto menee johonkin hyvään tarkoitukseen.
En ole kuitenkaan ihan varma, mihin näitä tarvitsen. Googletin
myöhemmin sanalla Doitung ja huomasin, että asian takana on kuningataräiti.
Hän pitää tärkeänä, että thaimaalaiset oppivat auttamaan itse itseään.
Pyörin äsken netissä ja sieltä löytyi sivusto, jossa kannustettiin vähentämään tavaraa. Löysin minimalismipelin ja sen säännöt. Eivät varmaan tarvitse selittämistä:

1. Etsi kaveri, jonka kanssa osallistut haasteeseen.
2. Aloita kuun 1. päivä luopumalla 1 esineestä.
3. Esineen tulee olla ulkona talostasi ja elämästäsi keskiyöhön mennessä.
4. Voit myydä, lahjoittaa tai lajitella roskiin.
5. Toisena päivänä esineitä poistetaan 2, kolmantena 3 ja niin edespäin.
6. Voittaja on se, joka pelaa pisimpään.
7. Bonuspisteitä saa kutsumalla lisää kavereita mukaan.


Ei kommentteja: