Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Eläkeläisen sunnuntai Thaimaassa

päivis: On sunnuntai, mutta pitääkö silloin olla eläkkeellä (tai osa-aikaeläkkeellä) vai onko vain oltava? Me valitsimme jälkimmäisen vaihtoehdon ja menimme pienen porukan matkassa Hicoff-nimiselle saunalle ja uima-altaalle radan taakse. Kun Pattayalla ja Jomtienilla mennään radan taakse, se tarkoittaa, että lähdetään rannalta kohti sisämaata. Tässä tapauksessa matkaa oli noin neljä kilometriä kotoa Soi Welcomelta.

Tämänkin laitteen jätin väliin.
Olemme olleet ennenkin Hicoffella. Silloin en vielä ollut innostunut kuntosalikuntoilusta, mutta nyt kävin tutustumassa myös paikan pieneen kuntosaliin. Siellä oli jokunen laite, joita viitsin ja pystyin käyttämään. Jonkinlainen pituutta lisää antava laitekin siellä olisi ollut, jos nyt mukana olleen virolaisen puheisiin oli luottamista. Joka tapauksessa laitteessa olisi voinut virutella itseään pää alaspäin. En hirvinnyt kokeilla, vaikka iän karttuessa ihminen tiettävästi menee kasaan. Laite voisi siis olla kovinkin hyödyllinen.

Olimme lähes ainoat saunojat ja pulikoijat altaalla. Laskeskelimme, että aika pieneksi taitaa paikan henkilökunnan tienesti jäädä. Ehkä kuitenkin saavat paremman tuoton samassa yhteydessä olevista vuokrahuoneista ja ravintolasta.

Ellei omistajapariskunta sitten luota koiriinsa riittävänä tulonlähteenä. Takapihalla näkyi olevan söpön ja kiltin näköisiä koiria, joita Thaimaassa ja monessa muussakin maassa nakataan kehään ottamaan mittaa toisistaan. Ulkonäkö saattoi siis pettää.


Lounasaikaan tilasin itselleni ainoan kasvisruoalta näyttäneen annoksen, jonkinlaisen makean maissisalaatin. En ole vastaavaa missään tavannut aikaisemmin, mutta aivan varmasti haluan syödä sitä uudelleen, kun joskus seuraavan kerran menemme saunalle. Lämpimän annoksen herkullisuus piili sen kirkasliemikastikkeessa.

Hicoffella pääsee saunomaan kutakuinkin suomalaista saunaa muistuttavaan saunaan ja höyrysaunaan. Tavallinen sauna oli ehkä vähän parempi kuin höyryhuone, jossa ainakaan höyryn määrässä ei pihistelty.

Yksi saunan erikoisuuksista oli naapurin aidan takana lähes tauotta kiekunut kukko.

Ei kommentteja: