Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 17. lokakuuta 2015

Finnair, OnniBus ja Thaimaan Suomalainen

jormas: Paikallinen digilehti Thaimaan Suomalainen on uutisoinut ainakin kolme kertaa hanketta, joka boikotoisi Finnairia, koska sen muualta tulevat, Helsingin kautta lennettävät Bangkokin-lennot ovat joissakin tapauksessa halvempia. En ymmärrä hanketta, sillä onhan moni muukin tuote muualta ostettuna halvempi. Jopa aikoinaan Nokian puhelin.

Samoin on kotimaassani tutun englantilaisfirman, OnniBussin laita, joka kuljettaa halvalla ihmisiä linja-autoillaan paikasta toiseen. Että jos joku on ostanut Jyväskylästä Helsinkiin halvan lipun, niin matkan varrelta pitäisi lippu Helsinkiin jättää ostamatta, koska se on kalliimpi kuin Jyväskylästä. Näinkö hänen pitäisi tehdä, vaikka OnniBussin vaihtoehto olisi hänelle edelleen ylivoimaisesti mukavin tai halvin?

Jos joku OnniBussin ja Finnairin lisäksi suomalaista liikuttaa, niin se on kateus. Välillä tuntui Rannilan peltikattomainosta "käyp katteeksi" seuratessa, että jos suomalainen ostaa pihaansa keinun, käy hän salaa naapurin tontilta katsomassa miltä se näyttää.

Miten minun lentovalikoimani tai kotimaamme talous siitä paranisi, jos jätän käyttämättä kotimaan yhtiön tarjoaman, ainoan suoran lentoyhteyden Suomesta Thaimaahan? Odotanko sitä, että sekin vaihtoehto siirtyy Tukholmaan?
Tämä suomalaisen, päivittäin kaljaa lipittävän päätoimittan kirjoitus ja lehti kertoo Ukraina Airlinesin vaihtoehdosta yhdellä välilaskulla Kiovassa. Olen kokeillut ja toimii hienosti. Mutta jos jatkolento on ukrainalaisille kalliimpi Kiovasta, niin toki saman logiikan mukaan solidaarisuussyistä boikotoimme sitäkin ja pysymme varmuuden vuoksi vallan kotona.

Nyt samainen toimittaja kirjoitti tavanneensa aikoinaan Larryn se ja sen, joka oli sanonut, että moisesta toiminnasta Englannista olisi poltettu British Airwaysin koneet kentälle. Tämän uskon, sillä kyseisen saarivaltion jengihän tulee Suomeenkin hillumaan jalkapallon perässä. Sitä rauhoittamaan tarvittiin peräri veljeni Reijo. Joka pääsi sen vuoksi televisioon saakka.

Ymmärrän kyllä suomalaiseen kateuteen istuvan oivasti ahdistuksen ja kaikkinaisen pahoinvoinnin, jos samassa koneessa istuu yksikin, joka on saanut lentolippunsa halvemmalla. Muuten en osaa boikottihanketta selittää itselleni enkä muille.

Tämän kaiken olisin kirjoittanut suoraan alussa mainitun lehden palstoille, mutta pyynnöstäni huolimatta en ole saanut sinne tunnuksia mielipiteen ilmaisua varten.

Ei kommentteja: