Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Vääriä säilytyspaikkoja

päivis: Taisi olla Iltalehti, joka kirjoitti asioista, joita ei pidä säilyttää kylppärissä. Tutkin seitsemän kohdan listaa ja huomasin, että niistä suurin osa on samoja, joita meidänkin kylppäristämme löytyy. Ja varmaan aika monen muunkin kylpyhuoneesta.

Meikkejä minulla ei ole pahemmin, mutta varmaan on jotain. Ne pitäisi säilyttää paikassa, jossa ei ole kosteutta. Kylppärissä sitä harmillisesti on ainakin aika-ajoin. Myös kynsilakka on aine, jonka oikea paikka on jossain muualla kuin kylpyhuoneessa. Suihkuttelusta johtuvat lämpötilanvaihtelut eivät ole hyväksi lakalle. Ainakin kynsilakan säilyvyys heikkenee kosteassa.
Nämä söpöt kynsilakkapurkit pääsivät vain käväisemään keittiön puolelle.
Muuten niiden säilytyspaikka on kylppäri. Siis väärä paikka.
Sama ongelma on lääkkeiden kanssa. Kosteus saattaa jopa pilata niiden tehon. Meillä ei ole erillistä lääkekaappia, mutta ihan kaikki lääkkeet pidetään kyllä kylpyhuoneessa. Väärin siis tämäkin.

Jorman koiratrimmeri, jolla me molemmat olemme joskus parturoineet hiuksemme, löytyy kylppärin kaapista. Jorma käyttää laitetta useimmin, minä jonkinlaisen hulluuskohtauksen saatuani kerran vuosi sitten kesällä. Se on kahdestakin syystä väärässä paikassa. Trimmeri on varmasti verrattavissa höyliin, joiden terän sanotaan tylsyvän kosteassa. Trimmeri taitaa myös olla elektroninen laite, jonka oikea säilytyspaikka ei ole kylpyhuone. Vain vesitiivis elektroniikka sopii kylppäriin. Jutussa puhuttiin lähinnä musiikkilaitteista. Ehkä niitä ei kuitenkaan kovin yleisesti säilytetä kylppäreissä.

Ehkä myöskään liinavaatteita ei kovin yleisesti säilytetä kylpyhuoneessa. Mutta jos säilytetään, ne ovat väärässä paikassa. Kosteus on tässäkin pahaksi.

Ei kommentteja: