Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Onko kaiken aina pakko olla ajan tasalla?

päivis: Tänään takerruin sanapariin "ajan tasalla", kun Jorma näytti puhelimessaan tyrkyllä olevaa ohjelmaa. Sen luvattiin antavan tietoa, jotta voisi olla aina ajan tasalla. Tuli mieleen, että minkähän takia aina pitäisi olla niin - ja mistä asioista.

Minulle riittää tällä hetkellä ainakin uutisten suhteen suunnilleen se, että katson yhdet uutiset telkkarista. Ja jos en ole katsonut niitä illalla, luen seuraavan aamun Hesarista, mitä meillä ja maailmalla on tapahtunut. Puhelimessa minulla on etusivulla Ilta-Sanomien linkki, josta välillä vilkaisen, jos joku tyrkyllä oleva otsikko vaikuttaa mielenkiintoiselta.

Olen tainnut joskus aikaisemminkin kirjoittaa, että esimerkiksi Titanicin uppoamisesta tieto Suomen maaseudulle kantautui ehkä vain veisujen muodossa. Silloin ei ollut tarvetta olla aina ajan tasalla. Hyvät ja huonot uutiset kulkivat omia aikojaan.

Jos sairastun vakavasti, toivon että hoitava lääkäri on ajan tasalla sopivista hoidoista ja lääkityksestä, mutta juuri muuten ei ole niin suurta väliä, vaikka kaikkea ei tiedettäisikään ihan vimpan päälle. Nykyään kuitenkin tuntuu olevan hirveän suuri tarve tietää asiat "hetki hetkeltä", kuten telkkarissa tai lehdissä usein toitotetaan.
Päivän uutisia Ilta-Sanomien sivulta.
Tietotulva on nykyään niin valtava, että oikeasti kukaan ei varmasti voi olla ajan tasalla kaikista tärkeiksikään koetuista asioista. Kaikki eivät edes halua tietää kaikkea. Oma mieli rajaa pois monet asiat, jotka eivät kiinnosta. Tai sitten sen tekee media, joka ei voi samalla tavalla painottaa ihan jokaista ajankohtaista aihetta. Nytkin on tuntunut jo viikkokaudet, ettei Kreikassa enää olekaan talouskriisiä. Sitä kuitenkin toitotettiin aikansa ja samalla moni kotimaan ongelma jäi Kreikan varjoon.

Nyt mennään pakolaisuutisten johdolla eteenpäin. Vähemmälle jää edelleen Kreikka ja kotimaankin "huonosti menee" -uutisointi.

Yhdessä asiassa täytyy kuitenkin antaa periksi ja myöntää, että on kiva, kun voi olla täysin ajan tasalla. HSL:n sivuilla on palvelu, joka kertoo, monenko minuutin päästä bussi tai ratikka on jollain tietyllä pysäkillä. On oikein mukaa, kun voi lähteä töistä pois niin, ettei tarvitse seisoskella pitkiä aikoja pysäkillä julkista liikennettä odottamassa.

Ei kommentteja: