Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 8. elokuuta 2015

Päivis Place eli Laukaan Pitkäniemi

Terassilla on mukava vain olla ja pulahtaa veteen iltasaunan
yhteydessä auringon laskiessa vastarannan taakse
jormas: Matkalla edelleen jossain kotimaassa jatkuu. Öitä, viikonloppua ja silloin tällöin vähän muutakin vietämme Laukaan Pitkäniemessä.
Se lienee laillaan ja sijainniltaan yksi ainutlaatuisimmista paikoista, jonne Suomessa on lomakylää tai sen tapaista koskaan rakennettu.
Paikan historia liittyy osaltaan tasavaltamme presidentti Kekkoseen, yhteistyöhön silloisen Neuvostoliiton kanssa sekä valtion pussista tulleeseen rahaan.

Tätä rantaa sanomme naturistirannaksemme, jonka puhtaaseen
 veteen pulahdamme usein auringon noustessa vastarannalta
Meidän, tarkemmin sanottuna päiviksen Päivis Place lienee Rauma-Repola Oy:n tuotantoa, jossa on kaksi 50 m2 asuntoa yhdessä muodostaen aina kokonaisuuden. Puolikkaaseen on saatu mahtumaan jokaisella kaksi omaa rantaa, mukavan kokoinen terassi, pieni keittiö olohuoneen yhteyteen, kaksi makuu- tai muuta huonetta sekä sauna peseytymistiloineen sekä luonnollisesti toiletti.
Ikkunoitakin on mukavanlaisesti joka puolelle, josta jokaisesta näkyy järvi. Pisimmilläänkin järveen on kaksikymmentä metriä. Samanlaisia paritaloja on yhdeksän kappaletta. Saman tapaisia kokonaisuuksia on niemessä ravintolarakennuksineen pari, kolme muutakin. Mukana on myös viikko-osakkeita, joita voi ostaa ja vuokrata täältäkin: http://www.rci.com/.

Niemen päässä on kaikkien yhteinen luonnonsuojelualue ja sen jatkeena vielä Suutarinsaari. Tutuksi ne ovat tulleet yksin, päiviksen kera, mutta eräskin kerta siellä on myös kierretty osaomistuskoira Niilon kanssa.
Tuusulan Jokilaaksoon verrattuna ehkä ainutlaatuisinta on hiljaisuus. Sitä joskus kuuntelen yöaikaan tai aamulla varhain. Edes huminaa ei kuulu mistään, kun taas Jokilaaksossamme yöhönkin kuuluu ihmisen aikaansaamia ääniä. Valtakuntamme ykköslentokentän äänet kuuluvat meille monesti varsin selvinä, muu liikenne laittaa oman lusikkansa keittoon ja Seepsula Oy:n kiviainestehdas omansa. Tämä kaikki kuuluukin pääkaupunkiseudun elämään ja läheisyyteen.

GPS ei montaa metriä sijainnistamme erehdy, kun se
etsii meidät avaruudessa kiitävän satelliitin avulla
Laukaan Pitkäniemi, Päivis Place on ollut meillä monta vuotta. Onpa päivis siellä asunutkin vakituisesti, kuten on nytkin kirjoilla. Välillä olemme ajatelleet paikan myymistä ja välillä taas sen säilyttämistä. Kun sinne tupsahdamme mielen ja ilmojen helliessä sisäistä minäämme, olemme säilyttämisen kannalla ja kun hurahdamme johonkin, kuten esimerkiksi Jokilaakson Duokodin laajentamiseen tai Thaimaan Pattayalla viettämäämme aikaan nyt ja tulevaisuudessa, ajattelemme että myydään pois. On kiva soutaa ja huovata, kun koemme, että meiltä ei mitään, varsinkaan aineellista puutu, vaan montaa mielekkyyttä on liiankin kanssa.

Ehkä jotain tavoittelemisen arvoista olisikin kuolla aineellisesti köyhänä, mutta mieleltään rikkaana ja kaikesta kylliksi saaneena.

Ei kommentteja: