Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Uimakelit

päivis: Säätiedottajat eivät taaskaan pääse yksimielisyyteen siitä, miltä tulevien päivien sää näyttää. Kunnon lämpimien alku on jo moneen kertaan siirtynyt seuraavalle viikolle siirtyäkseen kuitenkin taas "ensi viikolle". Tänään kuitenkin lämmintä ja aurinkoa oli jo sen verran, että töistä kotiin ajellessani avasin Smartin katon ja ajoin loppumatkan avoautolla.

Talviturkki on jo kuitenkin heitetty, ja uimassa on käyty saunasta ja ilman saunaa. Kiitos siitä lankeaa tietysti uudelle laiturillemme. Nyt on niin paljon helpompaa pulahtaa veteen. Vanhalla tyylillä veteen meno on Pikkulammella ollut lähinnä könyämistä. Uimisesta ei tosiasiassa voi vielä puhua kunnolla, vaikka vesi tänään oli jo 13-asteista. Ainakin minulla on kiire nousta ylös vedestä. Toistaiseksi riittää, että käyn nopeasti kastautumassa, kuten kuvasta näkyy.

Pikkulammen laituri muuttaa varmasti uimakäyttäytymistämme. Ainut uhka on vain sade, joka tuo aina mukanaan savista vettä Pikkulampeen. Jos vesi on kovin ruskeaa, se ei oikein houkuta. Silloin pitää suunnata Jokilammelle, jossa yleensä on kaikkein kirkkain vesi. Tuusulanjoenkin vesi on melko sameaa, mutta sen suorassa yhteydessä olevalle Jokilammelle sameus ei samalla tavalla ulotu.

Joskus reilu vuosi sitten opettelin Thaimaassa sukeltamaan pää edellä uima-altaaseen. Toistin hyppyjä niin monta kertaa, että homma alkoi sujua jo melko tyylikkäästi. Näin ainakin Jorma toisinaan vakuutti.

Pikkulammen laiturilta en kuitenkaan aio sukeltaa, en ainakaan hyppäämällä. Läpinäkymättömään veteen pää edellä hyppääminen ei vain tunnu houkuttelevalta.

Ei kommentteja: