Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 28. toukokuuta 2015

Stubbin möläytys

päivis: Ainakin Ilta-Sanomat uutisoi tänään verkkolehdessään Stubbin möläytyksestä, jonka kerrottiin suututtaneen professorit. No. Ovatpa herkkähipiäisiä, jos kyse on vain siitä, että Stubb totesi jotenkin näin, että nyt päättyy kolme syytä pyrkiä professoriksi. Ne ovat hänen mukaansa kesäkuu, heinäkuu ja elokuu.

Väriä kaipaisi välillä
turhan tosikkomaiseen
elämään.
Kesäkuukausilla Stubb ilmeisesti viittasi siihen, että yliopistotasollekin ollaan nyt kaavailemassa kolmatta eli kesälukukautta.

Muistan jo lapsena kuulleeni vähän vastaavanlaisen toteamuksen. Siinä todettiin toiveammateista, että talvella voisi olla sisävesilaivan kapteeni ja kesällä kansakoulun opettaja. Jotenkin noin sen muistan menneen. En usko, että se on sen ajan kapteeneja ja opettajia loukannut, vaikka varmaan tunsivatkin tuon lausahduksen.






Luulen, että ihmiset ovat nykyään todella tarkkoja sen suhteen, ettei vain loukattaisi ketään ja toisaalta loukkaannutaan joskus hyvinkin pienestä syystä. Tahallinen loukkaaminen ei tietenkään ole sopivaa, mutta kynnys tulla loukatuksi tuntuu olevan aina vain alempana.

Ei saa tytötellä aikuista naista, ei nimittää aikamiestä pojaksi, ei kuvailla mustaihoista neekeriksi, ei romaania mustalaiseksi, ei saa sanoa lihavaa lihavaksi eikä ruipeloa laihaksi. Juoppoa ei sovi kutsua juopoksi, ei itsensä piikittäjää narkkariksi, ei työtä vieroksuvaa laiskaksi, ei rikasta porhoksi, ei ahnetta ahneeksi.

Eikä enää lastenkaan anneta piirtää liiduilla katuun?!

Ei kommentteja: