Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Pään magneettikuvaus


Silloin tällöin kuulee sanottavan loppukaneettina jonkun kertoessa tarinaansa, että "oli siinä hengenlähtö lähellä". Tähän totean usein ääneen tai mielessäni, vähän kertojasta riippuen: "Niinpä. Ja kuinkahan monta kertaa itse kullakin on henki ollut hiuskarvan varassa itse siitä mitään tietämättä."

Omassa elämässäni on ollut vaihe, joka oli täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Se kymmenvuotinen meni tosin niin sumussa, että en kokenut kuoleman, jos en paljon muunkaan vaaraa. Ainut pelko taisivat olla vartijat ja virkavalta.

Tuli lennettyä asfaltille pikku-Fiatin tuulilasin läpi ja karmeihin ei jäänyt kuin pikku palanen korvalehteä. Joskus oli 9-millinen ohimolla, kun toinen hörhö kyseli, että losautanko tästä vai kuinka? Totesin vaan suu virneessä, että minun ongelmat loppuu silloin siihen  ja sinun vasta alkaa. Tarinoita riittäisi kirjan verran, kuten meillä jokaisella. Ehkä joskus on niidenkin kertomisen aika.

Oma lukunsa ovat vaaratilanteet silloinkin, kun kaiken tapahtuvan olen kokenut aidosti ilman keinotekoisia puudutuksia. Manalan tai taivasten valtakunnan portit olivat lähellä, kun minut kiikutettiin Vantaan Ikeasta piipaa-autolla Meilahden teholle ja sydänvalvomoon infarktin saaneena. Näitäkin tarinoita riittäisi ja ehkä niidenkin aika on joskus.

On vanha sanonta, että kannattaa ostaa, kun halvalla saa. Ja kun Cityterveys tarjosi magneettikuvausta alle satasella, kun se kalleimmillaan taitaa olla melkein tonnin, niin sinne. Nimittäin ehkä mielenkiintoisin oman elämän osa-alue onkin itselle tapahtunut, joista ei tiedä mitään. Pieni ovisilmä tähän maailmaan löytyi korvien välin kuvauksesta ja kuvista saadun lausunnon avulla.

Vaikka en alla olevasta lausunnosta hirveästi ymmärrä, saan siitä sen verran tolkkua, että joskus lienee päässänikin ollut jonkinlainen infarkti. Joten läheltä piti tilanteista oma maailmansa on itselle tapahtunut, josta olemme onnellisen tietämättömiä. Kas tässä parin kuvan kera. Kuvat tosin eivät taida kelvata henkilöllisyystodistukseen.

Takakuopassa oikealla pikkuaivoissa pieni vanha PICA-infarkti.
Muutoin pikkuaivot ja aivorunko ovat säännölliset, samoin takakuopan likvortilat.
Pons-kulmauksissa ei ekspansioita.
Poruskanavat ovat symmetriset.
Vasemmalla corona radiatassa pieni vanha infarktijälki, muutoin aivojen signaali on normaalia, valkeassakaan aivoaineessa ei fokaalimuutoksia.
Ei infarktijälkiä, ei merkkejä ekspansioista.
Kortikaaliset ja sentraaliset aivojen likvortilat ovat laajuudeltaan normaalit.
Ei temporaalistabatrofiaa ja hiuipokampusten Scheltens-luokka on 2.
RL: Pienet vanhat infarktit, muutoin aivojen MK-löydös on normaali

Ei kommentteja: