Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Takatalvea odotellessa

päivis: Olisi varmaan ihan kuoleman synti olla käyttämättä hyväksi viime aikojen aurinkoisia päiviä. Ja kenties niitä on vielä tulossa pari lisää. Siihen asti kun takatalvi iskee. Niin kai säätiedotteissa on lupailtu. Tosin uskoni sääennusteisiin ovat enimmäkseen olleet epäuskon puolella. Mukavaa olisi, jos ennustajat olisivat tässäkin asiassa väärässä.

Eilen ja tänään Jorma houkutteli minut jääkävelylle. Jos vain olisi arvattu, että Keski-Suomessa järvet ovat vielä umpijäässä, olisin ilman muuta ottanut luistimet matkaan. Laukaan Nurminen järvellä olosuhteet luistelulle ovat lähes erinomaiset.

Jorma ei oikein arvostanut kiljahduksiani, kun jää allamme murisi ja paukkui. Jää kyllä vaikutti vielä turvallisen paksulta, mutta se oli täynnä ristiin rastiin meneviä halkeamia, joita välillä ilmestyi lisää.


Jään lisäksi kävelimme tänään pitkin hankia, jotka myös kestivät hyvin painoamme.

Käynteihin Laukaassa liittyy tätä nykyä jonkin verran haikeutta. Paikka pitäisi saada myytyä, sillä kaikkea ei voi pitää. Koti Thaimaassa on valmistumassa ja kun emme kuitenkaan ole mitään kroisos pennosia, jostain pitää luopua. Asuntokauppojen osalta tosin nyt ei taida olla ihan myyjän markkinat.

Viereisessä kuvassa Jorma seisoo itse rakentamallamme laiturilla. Samantapainen laituri on suunnitteilla Jokilaaksoonkin Pikkulammelle. Se on tarkoitus toteuttaa tulevana kesänä. Kaksi pystytolppaa siellä on jo juntattuna lammen pohjaan.


Ei kommentteja: