Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Majavia Jokilaaksoon?

päivis: Meillä on nyt keskusteltu paljon enemmän majavista kuin kaneista. Viimeksi mainittuja meillä sentään on. Tosin sadekeli pitää ne melko tehokkaasti jossain muualla kuin näkösällä. Sateen tauottua hetkeksi muutama kani on kuitenkin käynyt tänäänkin näyttäytymässä.

Sanoisin, että meillä on nyt jonkinlainen majavanmetsästys käynnissä. Mietitään, mistä niitä saataisiin. Ja sitkin tietysti arvuutellaan, mitä ne mahdollisesti saisivat Jokilaaksossa aikaan. Viihtyisivätkö ne edes täällä ja jos eivät, minne ne sitten lähtisivät. Luultavasti niitä pidättelisi paikallaan ainakin ruokinta. Tosin en ole varma, olisiko viisasta sitoutua hankkimaan niille säännöllisesti omenoita ja porkkanoita. Jorma tosin arveli, että Lidlistä voisi ehkä saada majavalle maistuvaa purtavaa. Luontaisesti ne syövät puun runkoa, tai ainakin jyrsivät niitä taidokkaasti, kuten kuvasta näkyy. Haapa ja sen kuoret taitavat olla majavan erityisherkkua. Mutta koivukin näkyy kelpaavan.

Majavat ovat kieltämättä sympaattisia otuksia. Onhan niiden ulkonäkökin aivan poikkeuksellinen. Ja miten suuria ne ovatkaan! Painavat suunnilleen kolme kertaa sen mitä osaomistuskoira Niilo painaa, vähän enemmänkin.

Jorman eilinen blogikirjoitus majavista sai jo aikaan sen, että meillä on vinkki niistä. Tosin jäi vähän epäselväksi, ovatko pirkamaalaiset majavat edelleen maan vaivana siellä, missä niiden tekosia on ihmetelty reilu kymmenen vuotta sitten.

Ei kommentteja: