Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 13. elokuuta 2014

päivis menee uimaan

jormas: päivis kirjoitti eilen, että kolmiosaisen taulun kehykset olivat Ikeassa halvat. Niin olivatkin, kun maksoivat vain 11,95 euroa.

Siitä innostuin laskemaan omalla tavallani paljonko kuvan taulu olisi tullut maksamaan kokonaan ulkopuolisille ammattilaisille  annetuilla toimeksiannoilla.

Kun meillä käy firman kautta putki-, sähkömies tai vastaava, ottaa se 75 tai 85 euroa tunti ja alv päälle. Toisin sanoen vähän yli tai alle satasen tunti ynnä matkakorvaus 85 senttiä kilometri yrityksen laskuttamana.

Siitä voin laskea, että kohtuullinen kuvauspalkkio kolmesta valokuvasta on 400 euroa ynnä matkakulut 45 euroa, kehysten haku Ikeasta 2 tuntia eli 200 euroa, matkakulut Ikeaan ja takaisin 20 euroa, valokuvien editointi ja muu muokkaus 2 tuntia eli 200 euroa, värivalokuvien tulostus musteineen 150 euroa, kehykset 11,95 euroa ja asennus kehyksiin sekä taulun asennus seinälle yhteensä 1 tunti 100 euroa. Tästä tulee taulun hinnaksi pikkuisen vaille tonnin ilman laskutuslisiä.

Vertailun vuoksi kunnat ja kolmas sektori maksavat kuntouttavasta työstä tekijälle 1-2 euroa tunti tai vastaavan suuruinen muu taloudellinen etuus. Joskus tuntuu, että yhteiskunta ei ole vieläkään aivan tasa-arvoinen.

Ei kommentteja: