Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 21. elokuuta 2014

Venäläistä propagandaa(?) ja juhlapäivää

jormas: Viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) sanoo Ylelle, että Suomen viranomaisten ei pitäisi edistää vieraan valtion etuja ajavan kanavan syntymistä Suomeen. Kiuru viittaa venäläiseen uutiskanava RT:hen. Yle nimittäin uutisoi viime viikolla, että Venäjän valtion rahoittama kanava on havitellut radioasemaa Helsinkiin.
 
Tämän jälkeen Kiuru ilmoitti, ettei radiotoimilupia ole vapaana. Sittemmin myös eri puolilla Suomea kuuluva Järviradio on kertonut olevansa kiinnostunut lähettämään RT:n ohjelmia suomen kielellä. Kiurun mukaan viranomaiset voivat ryhtyä toimenpiteisiin, jos venäläinen valtionyhtiö pyrkii ostamaan Suomen radiokanavilta ohjelma-aikaa.
 
Ministerin mukaan viranomaiset ovat saaneet jonkinlaisia yhteydenottoja RT:n Suomi-suunnitelmiin liittyen. Kiurun mukaan valtiolliset tai ulkomaalaiset yhtiöt Suomessa eivät sinänsä ole ongelma. Ministerin mielestä enemmän on kyse siitä, millaista tarjontaa Suomeen tarvitaan ja miten yhteistä taajuuspolitiikkaa edistetään suomalaisten TV:n katsojien ja radion kuuntelijoiden hyväksi.
 
Minä sanon, että voi pyhä yksinkertaisuus. Venäläisiä radiokanavia voi kuunnella myös internetissä. Oli sitten kyseessä propaganda tai mikä tahansa kanava. Nyt jos samaa saisi suomenkielellä, niin sitä Krista Kiuru näemmä paheksuu.
 
Vaikka marmatuksellani ei mitään hyötyä olekaan, niin eikö olisi aika siirtyä nykyaikaan ja luottaa kuuntelijoiden arviointikykyyn? Kansan, siis niiden, jotka ovat Kiurunkin asioitaan hoitamaan äänestäneet?
 
Kuuntelen liikkuessani paljonkin radiota ja sen tarjoamia erilaisia ohjelmia. Tuutista tulevaan antiin istuu huonosti Kiurun perustelu, että "enemmän on kyse siitä, millaista tarjontaa Suomeen tarvitaan ja miten yhteistä taajuuspolitiikkaa edistetään suomalaisten TV:n katsojien ja radion kuuntelijoiden hyväksi.
 
Minä huomaan, että valta ei istu kaikille. Olen itse varmastikin yksi niistä. Mutta laittaa henkselit Venäjän valtion rahoittamalle radiokanavalle, ei kyllä edistä lainkaan hyviä naapurisuhteita. Kyse on EU-sanktioioden lisäksi aivan ikiomasta suomalaisesta pakotteesta ja sensuurista.
 
Mutta sitten mukavampaan aiheeseen. Tänään on merkkipäiväni, kuten myös yhdistyksemme virtuaalitoimiston hoitajan, virtuaalihenkilö Soini Strandénin. Sen vuoksi eilen illalla vaimoni päivis pyöräytti piimäkakun. Juhlat siis tulossa, joten tervetuloa kaikki runsaiden lahjojen kera, jotka pyydän osoittamaan Omia polkuja kulkevien kaupalle - kohtauspaikalle.
 

Juhlakaluina pistelimme aamupalan kanssa juhlakakkua


Ei kommentteja: