Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 7. elokuuta 2014

Edelleen Köpis

päivis Cristianian vapaakaupungin Don Juanin hurmattavana
jormas: Oli mukava tehdä havaintoja, kun tallustelimme pitkin kaupunkia. Kaikkiaan kävelimme eilen kymmenkunta kilometriä.

Cristianiasta kuitenkin vielä ainakin sen verran, koska on joskus aiemminkin tullut elämöityä eläinten vapauden puolesta. Kyseisessä kaupunginosassa oli kiinni oleva koira auttamaton vähemmistö. Joten pidän edelleen tiukasti kiinni siitä, että kiinni olevat koirat johtuvat asenteestamme, eivät koirista.

Sinne tänne pitkin kanavien rantoja oli ankkuroitu
kelluvia hiekkalaatikoita, joissa oli mukava
viettää päivää ja nauttia virvokkeita.
Yleisö-wc:tkin kiinnittivät huomiotamme maksuttomuudellaan ja myös siisteydellään. Kun joskus aiemminkin olen pohtinut mitä tulisi kansalaisten saada verorahoillaan, niin kyllä riittävä määrä ilmaisia käymälöitä olisi kaikkien etu. Se olisi oiva käyntikortti Suomesta kaikille eikä vähiten turisteille.
 
jormas sukeltaa
Kirkas vesi kanavissa pitkin kaupunkia ilahdutti minua siinä määrin, että pulahdin uimaankin. Veden puhtaudesta en tiedä, mutta miten se voikin olla niin kirkasta Helsingin vesien sameuteen verrattuna? Lämmintä ja mukavaa joka tapauksessa.

Thaimaassa ja ympäri maailmaa on monen silmään sattunut 7-Eleven -ketju. Meillä kai sitä lähinnä ovat R-kioskit. Olen käsityksessä, että pohjoismaisen 7 eleven ketjulla olisi samaa omistajataustaa kuin Ärrälläkin. Joten joskus lienee muutoksia odotettavissa suomalaiseen kioskikauppaankin. Köpiksessä kävimme yhdessä ketjun kaupassa. Siellä oli karrikoiden kirjoitettuna kaksi tuotekokonaisuutta. Toinen puoli juotavaa viinoineen ja toinen syötävää runsaine viinerivalikoimineen.
 
Joku asuu vaatimattomammin eikä tavoittele ehkä maallista....
Monessa maailman kaupungissa on tullut ihmeteltyä kuljettajattomien metrojunien synnyttämisen vaikeutta Helsingin ja Siemensin yhteistyönä. Sillä Köpiksessäkin junat huristavat ilman ajureita montaa raidetta eri syvyyksissä varsin mallikkaasti. Mutta kun toteutus meidän ikiomassa Kivikylässä tuntuu hiertävän vuodesta toiseen, lienee odotettavissa verorahoilla jotain aivan ainutlaatuista meidän kaikkien kulkijoiden iloksi ja helpotukseksi.

Ei kommentteja: