Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 26. heinäkuuta 2014

Meri-Teijossa

päivis: Meri-Teijon Mathildedal on vetänyt meitä puoleensa jo muutaman vuoden ajan. Olemme käyneet siellä useita kertoja henkilöautolla ja Matkakodilla. Kerran mukana oli viiden hepan moottorilla varustettu kumikanootti, jonka ajoimme karille ja lensimme nurin. Kaikeksi onneksi saimme kanootin käännettyä oikein päin ja pääsimme takaisin veneeseen. Kastuimme vain, minulta hajosi puhelin ja moottorikaan ei enää käynnistynyt. Piti soutaa melkoinen merimatka takaisin Mathildedalin satamaan. Mutta sekään ei ole saanut meitä pysymään sieltä pois.
Tyyni Mathildedalin satama lauantaiaamuna.
Perjantai-iltana ajoimme sinne taas ja jäimme yöksi. Merivesi oli kirkkaampaa kuin koskaan ennen. Jäi laskematta, montako kertaa kävimme uimassa kylän rannassa.

Minulle on tähän asti Mathildedalista riittänyt venesatama, mutta tällä kertaa kiertelin Niilon kanssa enemmänkin ympäriinsä ja ihastuin paikkaan ikihyväksi. Sieltä löytyi hienoja, vanhan ruukin aikaisia rakennuksia, joita hyötykäytetään kesäisin erilaisina myymälöinä ja hotellikin sinne on saneerattu kahvilan ja ravintolan lisäksi.

Hauska yksityiskohta ruukin alueen pihamaalla.
Löysin myös erikoisen kiinteistöyhtiön, joka näytti ensin ehkä 1960-lukulaiselta rivitalolta, mutta olikin yllättäen pienten yksittäistalojen jono. Uusiakin omakotitaloja vanhaan miljööseen on noussut useita.

Jos nyt pitäisi päättää, missä vietän loppuikäni, se saattaisi olla Salon Meri-Teijon Mathildedal. Tosin tässä iässä pitää ymmärtää arvioida, miten vanhuus sujuisi paikkakunnalla, jossa ei ole kunnon kauppapalveluja, ei terveyskeskusta, ei pankkia tai pankkiautomaattia, tuskin julkista liikennettäkään. On vain kesäaikaan kukoistavia turistirysiä. Tosin ehdottomasti laadukkaan oloisia kaikki tyynni.

Luultavasti Mathildedal säilyy kuitenkin meillä kiinnekohtana, jonne on kiva ajella noin 130 kilometrin matka muutaman kerran kesässä. Ja onhan meillä siellä Elämän tähden ry:lle lahjoitettuna kaksi osuutta satojen hehtaarien suuruiseen merialueeseen (mitä niillä sitten tehtäisikään) ja uusimpana hankintana 24 neliön "rantatontti", jonka mahdollisuuksia vasta visioidaan.

Ei kommentteja: