Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 17. heinäkuuta 2014

"Ei voi vielä ymmärtää"

päivis: Urheilijoissa on jotain vialla. Viimeksi pari päivää sitten uutisoitiin Saksan jalkapallon MM-joukkueen jonkun minulle mieleen jäämättömän pelaajan toteamus, ettei hän vielä ymmärrä joukkueensa maailmanmestaruutta. Toivottavasti ymmärrys on jo palannut. Samaa hokevat usein muutkin urheilijat arvomitalin voitettuaan.

Tasapuolisuuden nimissä pitää todeta, etteivät urheilijat ole ainoita, joilla ymmärrys on vähän hitaanlainen. Kyllä kauneus- ja laulukilpailuissakin kuulee saman tunnustuksen hidasälyisyydestä voiton ymmärtämisen suhteen. Näin siitäkin huolimatta, että kirkkainta mitalia tai kruunua kaikki nuo ymmärtämättömät ovat kuitenkin olleet tavoittelemassa.

Joskus olisi mukava lukea tai kuulla jonkun voitokkaan kommentti, kun hän lopulta on ymmärtänyt voittaneensa. Että miltä nyt tuntuukaan. Veikkaan, ettei vastaus silti kovin paljon muuttuisi. Kai sitä oltaisiin edelleen vähintään äimän käkenä.

Itselläni on joskus ollut vain etukäteisajatuksia, joissa ei ole ollut sijaa menestykselle. Oli vaikea kuvitella, että voisin joskus valmistua maisteriksi. Se ei ollut haaveeni, mutta kun aloitin opintoni Jyväskylän yliopistossa, tiesin varmaksi, että en voi jättää opintojani keskenkään. Se olisi ollut niin syvältä, ettei se vain olisi ollut mahdollista. Maisterin paperit saatuani ei myöskään ollut yhtään vaikea käsittää, että nyt olen maisteri.
Tässä on tai on olevinaan joukko uusia ammattilaisia. Jos ovat aitoja,
kaikki ovat varmasti täydessä ymmärryksessä saavutuksensa suhteen.
Olenpa joskus ollut niinkin "pohjalla", että uskoin, etten koskaan voisi päästä käymään Pariisissa. Nyt olen siellä käynyt muutaman kerran ja toteuttanut muutamia muitakin unelmiani. Joskus ne ovat olleet pieniä, joskus suurempia. Kaikille toteutuneille unelmille on ollut yhteistä se, että olen kaikkien kohdalla ollut täysin tietoinen ja kartalla tapahtuneen suhteen. Ehkäpä nuo mainitut voittajatkin ovat sitä, mutta asiaan vain jotenkin kuuluu esittää hämmästynyttä, ettei kukaan pitäisi leuhkana tai ylimielisenä.

Ei kommentteja: