Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Irwin ja muut feikit

päivis: Jorma arveli, ettei eilisessä blogissa oleva kuva esitä oikeaa Irwiniä. Totta. Miekkosella näyttää olevan peruukki. Ei ole mikään ihme, että Irwin, Elvis tai moni muukin edesmennyt tähti on imitoinnin kohde. Meillä Thaimaan Jomtienilla yksi Elviksistä heittää vakikeikkaa paikallisessa kuppilassa. Ja hyvällä menestyksellä taitavat joskus miehetkin esittää vaikka Paula Koivuniemeä. Silloin tosin musiikin on pakko tulla levyltä ja artistin tehtäväksi jää vain suun aukominen.

Se että näyttää joltain toiselta, tuntuu olevan kiinnostava asia silloin, jos tuo toinen on joku julkkis. Lehdissä on vähän väliä kuvakavalkadeja ihmisistä, jotka ovat tähtien ja tähtösten "kaksoisolentoja". Oikeasti kaksoisolento voi tietysti olla vain toinen identtisistä kaksosista.

Eipä tarvittu kuin muutama lehdissä ollut kuva Twiggystä
baskeri päässä, kun minunkin piti hankkia samanlainen.
Harmi kun tuolta ajalta ei itsestäni ole tallessa
yhtään baskerikuvaa.
On ehkä imartelevaa, jos jonkun sanotaan näyttävän vaikka Marilyn Monroelta tai joltain toiselta kaunottarelta. Itse olisin teini-ikäisenä halunnut näyttää mallityttö Twiggyltä. Olin vähän samanlainen ruipelo itsekin silloin, mutta juuri muuta yhdennäköisyyttä ei sitten tainnut ollakaan. Siihen aikaan ei muuten puhuttu mitään anoreksiasta, vaikka langanlaihaa Twiggyä varmaan ihaili puolet läntisen maailman nuorista tytöistä.

Ihailin Twiggyä, mutta fanittaminen ei yleensä tarkoita, että fanin pitäisi näyttää ihailemaltaan henkilöltä. Siksi fanittaminen onkin paljon helpompaa. Tai voihan se olla tuskallistakin. Muistan, miten fanitin Ernos-yhtyettä, mutta jonkun kotoa annetun typerän ulkonaliikkumiskiellon takia jouduin jättämään yhden Jyväskylässä olleen Ernos-keikan näkemättä. Taidan olla asiasta vieläkin katkera.

Mutta kyllä fanit voivat itsekin tehdä fanittamisesta tuskallista, ainakin sivusta katsottuna. Aina silloin tällöin kuulee varsinkin naisista, miksei miehistäkin, joiden on ihan pakko päästä seuraamaan jonkun bändin tai muun artistin keikkoja. Silloin ei olla köyhiä eikä kipeitä, kun fanitettavan perässä on kierrettävä paikkakunnalta toiselle. Mutta mikäpä minä olen kenenkään harrastuksia arvostelemaan. Omani kun taitaa jatkua Helsingin taksin paikallistuntemuskokeeseen valmistautumisen merkeissä.

Ei kommentteja: