Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 1. toukokuuta 2014

Työläisten ja ylioppilaiden juhla Bangkokissa

päivis: Jos tänään olisimme uskoneet hotelli Narain virkailijaa ja kadulla apuaan tarjonnutta miestä, olisimme kenties jääneet tallustelemaan jonnekin hotellin lähitienoille ja ehkä kävelleet joen rantaan. Lopun päivää olisimme luultavasti lillutelleet hotellin mainiolla uima-altaalla. Molemmat miekkoset nimittäin väittivät, että kaupungissa vietetään vappua ja liikkeet ovat kiinni. Toinen vielä varoitteli menemästä siihen suuntaan, jonne olimme kävelemässä, koska siellä on kuulemma mielenosoitus käynnissä tai ainakin alkamassa.

Mutta koska olemme suomalaisia, mehän emme usko, ennen kuin näemme. Jonkin matkaa käveltyämme emme törmänneet mielenosoittajiin. Etsimme metroaseman, josta ajoimme junalla paikkaan, josta ajattelimme löytävämme kenties ostoskeskuksen, joka on juhlapyhän vuoksi kiinni.
Thaimaalaisilla on silmää kaikenlaisille pienille yksityiskohdille. Tämä
juomalaseihin asetettu kukkarivi oli jonkun kioskin ulkotiskin koristeena.
Kuten vähän aavistelimmekin, se ja sen kaikki liikkeet olivat auki. Pientäkään viitettä työläisten ja ylioppilaiden juhlasta emme löytäneet. Emme löytäneet muutakaan etsimäämme, joten vaihdoimme ostaria. Skytrainillä ajoimme Asok-asemalle ja Terminal 21 -ostosparatiisiin. Paikka on näkemisen arvoinen, poikkeuksellinenkin. Sen kerrokset on tehty ikään kuin eri maailman suurkaupunkien lentoasemiksi. Varsinkin Terminal 21:en yleisövessoihin ihan peremmällekin kannattaa poiketa, vaikka ei hätä olisikaan.

Shoppailut shoppailtuamme ajoimme tuk-tukilla hotellille. Siellä sovimme aamuksi taksikyydin kentälle. Sähköpostiin oli sillä välin tullut mahdollisuus tehdä lähtöselvitys etukäteen. Ihmeeksemme huomasimme, että meidät oli sijoitettu aivan eri puolille konetta. Syykin selvisi. Finnair on ylibuukannut huomisaamun lennon Bangkokista Helsinkiin ja meille ehdotettiin mahdollisuutta lentää kotiin jollain muulla tai muilla lennoilla. Aamulla se selviää Suvarnabhumissa, millä sieltä lähdemme. Sekään ei tietysti ole kirkossa kuulutettu, lennämmekö edes yhtä matkaa. Finnair korvaa käsittääkseni ihan reilusti ylibuukatun lennon muulle reitille vaihtamisen, joten voisihan sitä vähän seikkailla.

Ei kommentteja: