Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 26. toukokuuta 2014

Tänäänkin on hyvä päivä

jormas: Eilen valittiin 13 suomalaista poliitikkoa EU:hun viideksi vuodeksi. Vastaavissa tehtävissä heitä on suomalaisten lisäksi yli 750. Paljonko siinä joukossa sitten pienen pohjolan maan ääni kuuluu, on kokonaan toinen juttu. Kuuluu kuitenkin enemmän, kuin jos siellä ei oltaisi lainkaan. Vaan hyvin tuntuvat elävän nekin  maat, jotka eivät siellä ole.

Oma juttunsa lienee yhteinen valuutta, euro, jota eivät kaikki EU-maatkaan käytä. Ja pärjäävät siinä missä Suomikin.
Itse äänestin aikoinaan unioiniin liittymisen puolesta ja samaa mieltä olen vieläkin. Ajattelin, että jos se olisi vaihtoehto kolmannelle maailmansodalle. Siinäkin ajattelen edelleen samoin.
Sitäkin on tullut pohdittua mitä itsenäisyys oikeasti on. Että mikä on sen ydin ja mitä tarkoittaa niin sanotusti maailman kansalainen tai se, että kokee, ettei ole mistään kotoisin.
Ehkä on mukava kokea olevansa suomalainen, mutta miten sen kokee Nico Rosberg esimerkiksi, jolle ei isukki nähnyt tarpeelliseksi opettaa sen kummemmin suomea kuin kai ruotsiakaan. Hyvin tuntuu hänkin kuitenkin pärjäävän, mutta kokeeko olevansa mistään kotoisin ja jos kokee, niin mistä?

Lätkässä tuli Venäjältä turpaan, kuten demareille vaaleissa. Mutta jos paremmalleen häviää, ei se ole häpeä. Sitä en tiedä hävisivätkö demarit paremmalleen. Kun Lipposta jälkimainingissa kuunteli, niin ei tainnut hänen mielestä hävitä paremmalleen.

Itse äänestin Jörkkaa, joka ei päässyt. Mutta aina uudelleen pintaan pulpahtanut Paavo Keminmaalta ja osittain Tuusulasta pääsi. Siitä iloitsin, sillä mielestäni hänellä on osaamista ja kyky sekä uskallus myös sanoa mielipiteensä julki. Ja kulkea omia polkujaan. Miten kuulostikaan tutulta?

Keski-Uusimaassa oli sunnuntaina taas juttu Omia polkuja kulkevien kaupasta / kohtauspaikasta. Se oli mukava juttu. Ja se, että seutukunnan lehti on pitänyt meitä esillä, sillä paikka on jotain uutta jo nyt, mutta varsinkin tulevaisuudessa, jos saamme pidettyä sen pystyssä.
Omia euroja siihen pitää kyllä syytää jonkin verran, mutta onhan huonompiakin tapoja kantaa yhteiskuntavastuuta. Ja sitä paitsi sitä eivät tee kaikki lainkaan. Tai kai kaikki jollakin tavalla. Maksamalla veroja, työllistämällä olemalla häirikkö jne.

Ei kommentteja: