Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 22. toukokuuta 2014

Kuokkavieraitako?

jormas: päivis sanoi minua tänä aamuna sotahulluksi. Johtui siitä, että parina päivänä on uutisoitu, kun kaksi eri venäläistä lentokonetta on loukannut ilmatilaamme. Tähän puolustusministerimme oli todennut jotenkin tähän tapaan, että joo, mutta ei spekuloida, sillä ne ovat voineet väistellä ukkosrintamaa. Just joo. Se vielä menettelee, jos joku pitää kansaa tyhmänä, mutta jos alkaa pitää kansaa paljonkin tyhmempänä kuin se itse arvelee omasta älykkyysosamäärästään, niin siitä ei hyvää seuraa kansan äänillä paikkansa lunastaneille.

Totesin päivikselle lehtiä lukiessamme, että mikseivät ampuneet alas, kun kerran kallista, kai miljardeja maksavaa kalustoa hankitaan veronmaksajien rahoilla. Että Hornetit on turhan tyyriitä härveleitä, jos mennään porukassa taivaalle vain katselemaan mitä porukkaa kulloinkin horisontissa ilmaan tai veteen piirretyn viivan väärällä puolella liikkuu.

Olin myös ollut aiemmin käsityksessä, että lentäjät ovat siinä määrin meillä ja naapurissa opiskelleet kieliä, jotta voivat sopivalla smalltalkilla kysäistä toisiltaan, että ukkostako väistelet. Ja jos ei vastausta tule, niin minusta tuntuu, että jossain päin maailmaa lento loppuu siihen kuin päättömällä kanalla. Voi olla, että jo muutaman kilometrin päässä Viron ilmatilassa olevan Naton koneen puikoissa on lyhyempi pinna tai erilaiset ohjeet.

Ei  kai säästötoimiakaan kuitenkaan ole vielä niin tiukoille vedetty, että koneista olisi karsittu härvelit, joilla saa yhteyden koneeseen, vaikka siellä  olisi puikoissa naapurin hemmon sijaan naapurimaan Natalia tai Nikolai.

Toisaalta ei ehkä olisi Mathias Rustinkaan lento päättynyt Punaiselle torille näyttävästi, jos toimenpiteen olisivat olleet jyrkemmät. Vaikka Mathiaksella taisi kyllä olla niin, että pienen Cessnan perässä ei näkynyt Migejä eikä sen liikkeitä tainneet seurata tutkatkaan.

Faijani ei paljon sotajuttuja kertonut. Mutta joskus mainitsi, että hän on sen verran itänaapurissa ilman viisumia käynyt, että se riittää ulkomaanmatkauluksi. Tässä teille loppuun video Mathiaksen tavasta käydä samassa maassa ilman matkustusasiakirjoja: http://www.bbc.com/news/magazine-20609795.

Ei kommentteja: