Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Pattaya Peoplen uutistarjontaa

päivis: Pattaya People on printtilehtenä ja verkkolehtenä ilmestyvä, englannin- ja thaikielinen julkaisu. Verkkolehdessä saattaa olla tiuhemmin vaihtuvia uutisia Pattayan seudulta, sillä paperiversio ilmestyy vain viikon välein. Tänään 22.3. ilmestyneessä versiossa oli sitä paitsi jo kovin vanhentuneita uutisia. Muun muassa 13.3. oli vietetty kansallista juhlapäivää, jonka kohteena olivat norsut, mutta vasta nyt uutinen päätyi lehteen.

13.3. vietetyssä norsujen päivän juhlassa juhlakalut saivat VIP-kohtelun. Niille oli tarjolla niiden erityisherkkuhedelmiä ja kaiken kukkuraksi juhlakakkua. Norsun juhlintaa ei pidä ihmetellä, sillä se on Thaimaan kansalliseläin. Juhlinnan tarkoituksena on myös kohottaa ihmisten mielissä norsujen arvostusta ja turvata niiden tulevaisuus.


Nyt se tiedetään, että 13.3. on Thaimaassa norsuille omistettu
juhlapäivä. Toivottavasti tämäkin norsu on silloin saanut
VIP-kohtelun - ja saisi kaikkina muinakin vuodenpäivinä.
Toinen varsin mainoskylläisen lehden silmiini sattunut uutinen koski öljypäästöä, joka on havaittu merellä Pattayan pohjoispuolella. Lautan pelätään ajautuvan lähemmäksi Pattayaa. Paikalliset simpukan viljelijät ja muutkin kalastajat ovat kiirehtineet apajilleen ennen kuin öljy mahdollisesti leviää etelämmäksi. Syypääksi päästöön arvellaan tankkeria tai kalastustroolaria.

Varsinkin verkkolehden mieliaiheita ovat rikokset ja onnettomuudet. Jos on tullut kuolonuhreja, heidän nimensä yleensä julkaistaan ennen kuin omaisetkaan ovat mahdollisesti saaneet tiedon asiasta. Näiden uutisten yhteydessä mainitaan usein, että poliisi on kutsunut paikalle vapaaehtoiset pelastajat. En tiedä, minkälainen organisaatio vapaaehtoisten pohjalta on saatu aikaan, mutta varsin monessa tehtävässä he näyttävät olevan mukana.

Mutta olipa lehdessä yksi erityisen mukava uutinen. Taksikuski oli ottanut Suvarnabhumin lentokentältä kyytiinsä nuoren iranilaismiehen, jonka hän ajoi Pattayalla sijaitsevaan hotelliin. Palattuaan asemapaikalleen lentokentälle, taksikuski puhdisti autoaan ja huomasi matkustajalta jääneen lompakon, jossa oli sievoinen summa rahaa. Sen sijaan että kuski olisi pistänyt setelit omaan taskuunsa, hän vei lompakon poliisille. Sitä kautta löytyi lompakon huojentunut omistaja, joka kohteliaasti palkitsi rehellisen taksimiehen summalla, jota lehdessä ei mainita.

Lehteen pääsivät kuvaan lompakon kadottanut iranilainen (25 v.), taksikuski (58 v.) ja tietysti poliisi. Lisäksi suuret setelit oli levitetty kauniisti pöydälle ja toisessa kuvassa ne olivat visusti lompakon suojissa.

Ei kommentteja: