Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 6. helmikuuta 2014

Enää ei riitä että laulaja laulaa

päivis: Joskus Laila Kinnusen vuosien laulajalle riitti, että lauloi. No, joskus piti vähän hypätä Suomi-Filmiin. Olavi Virtakin näytteli komeata poikaa monessa elokuvassa. Aika moni niistä taisi olla Pekka ja Pätkä -leffoja.


Mustavalkoisen maailman aikaan moni laulaja kokeili taitojaan myös elokuvanäyttelijänä ja
päinvastoin. Useimmat pysyivät kuitenkin lestissään ja olivat selkeästi joko tai.
Tänä päivänä pinnalla pysyäkseen täytyy näköjään osallistua kaikenlaisten laulukilpailujen tuomarointiin. Pitää mennä viikoksi eteläeurooppalaiseen linnaan tai tarjota illallinen kolmelle muulle "tähdelle". Tosin tuo tähteys on joskus vähän kyseenalaista. Ja tietysti pitää yrittää eläytyä kilpa- tai jäätanssiin.

Vain elämää -sarjan formaatti ostettiin jostain ulkomailta, ihan niin kuin moni muukin suosikiksi noussut ohjelma. Sen suosiota en oikein ymmärrä, mutta sehän ei tietenkään ole mikään todiste siitä, että ohjelma olisi huono. Se vaan ei ole minun makuuni.

Aika ihmeelliseltä kuulosti, kun joku aamu työmatkaradiossa juontaja listasi liudan suomalaisia iskelmätaivaan tähtiä, jotka ehkä valittaisiin seuraavaan Vain elämään. Voi taivas varjele. Listalta löytyi muun muassa Danny, Hektor, Paula Koivuniemi ja mitä niitä nuoremman polven tähtiä sitten olikaan. Ei Danny! Ei Hektor! Eiköhän teille ole suosiota satanut jo niin paljon vuosikymmenten varrella, ettei siihen enää mitään Vain elämiä tarvita.

Jokunen näyttelijä, mutta kai laulajakin toimii myös erilaisina hyvän tahdon lähettiläinä. Voisin väittää, että lähettiläiden jonkinlainen pohjanoteeraus on tämän päiväinen tiedote, joka kertoo, että Arlan rahkojen brändilähettiläänä alkaa toimia rap-artisti Elastinen. Toimeentulonsa voi tietysti turvata jokainen ihan miten tahtoo. Mutta ainakaan minuun ei uppoa, että tämä tähti lähtee tähän rooliin, koska on niin ottanut sydämelleen terveiden elämäntapojen vaalimisen.

Ei kommentteja: