Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 14. tammikuuta 2014

Merikonttikodissa on lämmin vaikka pakkanen paukkuu

päivis: Ulkona paukkuu pakkanen, mutta Merikonttikodissa on lämmin. Aamulla ulkolämpömittari näytti 22 miinusastetta, mutta sisällä oli lämmintä noin 23 astetta. Eikä vedon tuntua ole missään nurkassa, joissa kuitenkin pakkanen paukkui yöllä ainakin kerran tosi äänekkäästi.

Lämmitystä on hoidettu varaavassa takassa puita polttamalla pari kertaa päivässä. Ilmalämpöpumppu reistaa, mutta säteilylämmittimet tasaavat lämmön sopivaksi. Lämpöpumpun korjaaja on luvannut tulla ensi viikolla, johon asti pärjäämme kyllä hyvin. Seuraava sähkölasku kertonee jo, minkä verran takasta on hyötyä ja toisaalta senkin, miten hyvin tiiviiksi rakennettu merikontti pitää kylmän seiniensä ulkopuolella.

Niilolle takka vain näyttää olevan kauhistus. Tai näin on välillä. Emme ole keksineet, mikä takassa pelottaa ja miksi taas välillä ei pelota lainkaan. Pahimmillaan Niilo tärisee ja läähättää ja haluaa pysyä kaukana takasta, Mielellään se pomppaa silloin syliin. Kirjoitan ehkä joku toinen kerta vaatteesta, jonka ostin Niilolle näitä tärinäkohtauksia helpottamaan.

Vaate on nimeltään Thunder shirt. Sen väitetään (olen nähnyt videoita) vaikuttavan myönteisesti koirien pelkotiloihin, ihmistä vasten hyppimiseen, räksyttämiseen ja ties mihin koiramaiseen asiaan, jotka eivät ihmisten mielestä ole mukavia.

Siksi ajattelin kirjoittaa vaatteesta myöhemmin, koska se ei kovin hyvin näytä tehoavan Niiloon. Tosin kerran läähätys loppui heti, kun se sai vähän kapalomaisesti kiedotun vaatteen päälleen. Ehkä ajan kanssa saamme Thunder shirtistä muitakin kokemuksia. Takkapelkoon Thunder shirtiä paremmin näyttää vaikuttavan se, että lähtee Niilon kanssa lenkille. Pelot ovat silloin välittömästi tipotiessään.

Ei kommentteja: