Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 7. lokakuuta 2013

C-kortti 10 v. ja yksi päivä

päivis: Jorma kirjoitti eilen juhlastamme, jonka vietimme kuorma-auton ajokorttini kymmenvuotispäivänä. Tänään kortti on siis 10 v. ja yhden päivän ikäinen. Viimeinen pala banaanikakusta syötiin äsken. Eikä kortissa oleva valokuvani näytä päivääkään nuoremmalta kuin kuvani peilissä. Heh.

Ajokortin ajettuani 19-vuotiaana en voinut kuvitellakaan, että tarvitsisin joskus kuorma-auton ajoon oikeuttavaa korttia. Ja henkilöauton kortin sai tietysti halvemmalla ja siihen aikaan myös moottoripyörän ajokortin samaan hintaan.

C-kortti tuli ajankohtaiseksi, kun suunnittelimme Jorman kanssa isomman matkailuauton hankintaa. Taisin silloin asustella vielä Laukaassa, koska ajattelin mennä Äänekoskelle autokouluun. Kuvittelin, että on fiksua mennä harjoittelemaan ajamista pienellä paikkakunnalla. Korkeintaan sieltä olisi ehkä pitänyt kerran käydä kokeilemassa Jyväskylän katuja.

Onneksi päädyin kuitenkin Helsinkiin ja Haagan autokouluun, jonka liikenneopettaja ajatti minua pääosin Kallion ja Hakaniemen kaduilla. Samoin inssin ajoin niillä nurkilla ja sain sekä teoriakokeen että inssiajon kerralla läpi.

Ensi kokemus isomman auton ratissa kapeilla pääkaupungin kaduilla antoi Äänekoskea paremman pohjan ajella myöhemmin lähes 9-metrisellä Matkakodilla Monte Carlon ahtailla kujilla, Istanbulissa, Lontoossa ja monen monituisessa muussa Euroopan maassa. Reissut sujuivat pääosin ongelmitta ja ilman kolareita, mutta Kreikkaan en enää matkailuautolla palaisi. Siitä sovin itseni kanssa. Tosin sielläkin olen henkilöautolla tuon tiukan päätöksen jälkeen ajellut.

Ei kommentteja: