Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Voimalla seitsemän miehen

päivis: Pihan perällä on ollut kasa tarvikkeita, joista on tarkoitus koota suurehko pressutalli. Pituutta sillä valmiina olisi kymmenen metriä ja korkeuttakin neljä. Sitä on nyt pikkuhiljaa alettu kasata. Alku onkin ollut mukavaa näpertelyä. Katon ja ylimmät laitatolpat on kiinnitetty ja ruuvattu paikoilleen, mutta jatko ei Jorman mielestä onnistu ilman seitsemää miestä. Tallin kattokaaria on nimittäin seitsemän ja jokaista pitäisi nostaa yhtä aikaa, jotta seuraavat sivutolpat saisi paikoilleen.

Kysyin, että kuka ne tolpat sitten laittaa, jos kaikki miehet ovat nostamassa. Se olen kuulemma minä. Mikä ettei. Vaan mistä se seitsemän miehen porukka saadaan kokoon? Saisi IKH:n myymissä talleissa olla varoituslappu: "Kokoomiseen tarvitaan seitsemän veljestä".

Mutta varmaan tästäkin haasteesta jotenkin selvitään. Kaksistaan meillä on viime vuosilta kokemusta yhdestä todella suuresta Ikean kaapistokokonaisuuden kokoamisesta. Jokilaakson kasvihuoneen Jorma kokosi lähes yksinään. Minä auttelin vain paikoissa, joissa oli tarve olla kaksi. Sitten koottiin Duokotiin kolme Ikea-kaapistoa ja vähän muutakin kalustetta.

Nuo kokoamispuuhat ovat loppujen lopuksi melko rentouttavia. On kiva pyöritellä ja kiristellä ruuveja ja sovitella osia paikoilleen, mutta kun voimat eivät riitä ja käsipareja on liian vähän, silloin on pakko etsiä lisäapua.

Ei kommentteja: