Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 6. syyskuuta 2013

Ei mennyt oikein

päivis: Merikonttikodin pyykinpesukone ja Mulltoa-ekokäymälä otettiin tänään käyntiin. Mulltoan toimivuuden tietää vasta myöhemmin, pesukoneen kanssa oli vähän ongelmia. Sen näytölle löytyi suomenkielinen ohjelma, mutta kaikki muu piti tehdä vähän arpoen. Aika nopeasti huomattiin, että joku on vialla, kun kone melkein pomppi ovella vastaan alettuaan linkouksen.

Jorma onnistui löytämään netistä ranskankieliset ohjeet. Ranskaa monet vuodet koulussa ja vähän myöhemminkin takunneena en silti saanut yhdestä oleellisesta kohdasta selvää. Mutta hätiin tuli Googlen kääntäjä, jonka ansiosta kone nyt pyörittää tasaisesti kuivausvaihetta. Selvitettävää jäi silti vielä.

Laitteiden kanssahan meillä oli aika outo tilanne, kun suomenkieliset ohjeet olivat vain jää-viileäkaapissa. Lainkin mukaan suomenkieliset ohjeet on yksinkertaisimmissakin härveleissä pitänyt olla jo vuosikaudet.

Vaan oikein ei kai nykyään mene moni isompikaan asia. Ulvilan murhatukimus ei mennyt oikein, oikein ei ole osattu rakentaa kouluja tai muita julkisia rakennuksia, kun home vaivaa yhtä sun toista kuntien ja valtion kiinteistöä, oikein ei ole tainnut mennä sote-uudistuskaan, Himasen tutkimuksen tilaamisesta puhumattakaan. Muistetaankohan koko 2000-luvun alkupuoli joskus myöhemmin väärin menneiden asioiden aikakautena?

Ei kommentteja: