Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Duokoti tuli kotiin....

jormas: Tänään oli kauan odotettu päivä, sillä Duokotimme saapui Tuusulan Myllykylän Jokilaaksoon. Paljon on vielä tekemistä, mutta lähtökohtaisesti se on kaikki mukavaa, sillä kaikki saatiin paikalleen ehyenä.
Kaksi kappaletta rekkoja, yksi 12-pyöräinen kuorma-auto sekä peräkärryllinen muuta roinaa kulkeutui päivän aikana Hyvinkään messualueelta kotikuntaani.

Ensimmäinen murhekin on nyt matkassa, sillä emme saaneet Duokodin kattoa pitämään samoilla keinoilla kuin messujen aikana. Huomenna pitää keksiä ratkaisu, joita onneksi on maailma täynnä, joten kaikkea ei tarvitse tosiaankaan itse edes yrittää kehittää. Näillä näkymin osoite ratkaisussa on joku katontekijä tai vastaava.

Sinällään kuljetus Jokilaaksoon oli aika haastava, sillä molemmat rekka-autot olivat maksimipituisia Suomen teille. Käytännössä se tarkoitti, että täysperävaunutkin olivat niin pitkiä, että niihin mahtui hyvin 40 jalan merikontti, yksi molempiin.
Itse jännitin eniten kuinka isot vehkeet taipuvat Soiniityntien sillasta, sillä takimmaiset perävaunun pyörät leikkasivat tai itse asiassa oikaisevat aika tavalla.
Mutta ei hätää, taitavat Sorvarin kuljettajat hoitivat homman kotiin.

Sen verran on uutta kotia sisustettu, että vietämme siellä ensi yön. Myös työpisteet vuoteemme alla ovat kunnossa, josta kirjoitan nyt ensi kerran bloginkin.

Takana on hyvin pitkä päivä, sillä aloitin sen jo kahden maissa aamuyöstä ja vastailin lähinnä konttikoteihin liittyviin sähköposteihin. Mutta mikäs on töitä tehdessä makuulta, sanoi ilotyttö.

Kyselyitä merikonteista tehtävistä kodeista on tullut jo useampi kappale. Sen sijaan missä niitä tekisimme, on aivan alkutekijöissään. Mutta asioilla on taipumus järjestyä ja odotan innolla ensimmäistä aiheeseen liittyvää, ison kaupungin kuntaneuvottelua, joka on tämän kuun loppupuolella.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen kontteja katsellut samalla silmällä kuin te jo joitakin vuosia. Kävin myös katsomassa Duokotia rakennusvaiheessa. Sisälle tulleet eristerakenteet näyttivät hirveän työläiltä ja monimutkaisilta (kalliilta). Tulitteko harkinneeksi pakastekontin käyttöä jossa seinän sisällä on valmis uretaanieritys. Voisiko siihen vaan vaikkapa liimata sisäpinnalle lisäeristeeksi Vintti-iitaa tai vastaavaa niin että täyttää rakennusnormit. Sellaisen työn voisi kuka tahansa tsi-mies tehdä helposti ja nopeasti. Rakenne olisi lisäksi vähemmän tilaa vievä kuin tuo koolamalla toteutettu. Jonkun mielestä ulkopinnalla rosteripelti tai alumiini voisi olla tyylikkäämpi kuin tuo aallotettu maalattu teräs.
Terv. Pertti SOrmunen, Nummela

For life kirjoitti...

Kiitos kommenteista. Kyllä meillä tuumattiin monin eri tavoin ja ehkä yksi suurimmista haasteista on saada kohdensiovesi, kastepisteet ja kylmäsillat hallintaan. Mainitsemasi Vintti-Iita ynnä pakastekontti ei kyllä ole tilaa säästävä ratkaisu. Merikonttikodeista toteutetut asunnot jakautuvat kahteen eri pääryhmään. Toisten mielestä kontin ei pidä näyttää kontilta ja taas toisten mielestä kyllä. Se on siis makuasia, mutta ulkopuolelta eristäminen tuo kyllä sisälle lisäleveyttä. T: Jorma Soini

Anonyymi kirjoitti...

kiitos... millä tavoin tuo pakastekontti + eristelevy ei olisi tilaa säästävä. Eikös siinä riitä paljon ohuempi lisäeristekerros kuin tuossa Duokodissa toteutetussa ratkaisussa? Siis joka syö lattiapintaa sisältä.
Tulitteko siihen tulokseen että pakastekontti olisi vaikea lisäeristää ilman riskiä kosteusvauriosta?
terv7PerttiS

Unknown kirjoitti...

Eristys ruiskutettavalla uretaanilla - ei kondensio- eikä ruostumisongelmia.
Uretaaniruiskutukset myös asiakkaan omiin kontteihin. Kysy tarjous.Jyri Olkkola
Matkapuhelin 0445330677
Toholampi.