Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 26. heinäkuuta 2013

Merikonttikoti tuo painetta kuntien rakennusvalvontaan

päivis: Ennen Duokodin valmistumista, merikontin rakentaminen asunnoksi herätti usein vähän hilpeyttä tai epäilyä, että mitä siitä mahtaakaan tulla. Tosin paljon olemme saaneet myös kannustusta projektin loppuun saattamiseksi.

Asuntomessuilla epäilijät ovat viimein ymmärtäneet, että merikontteja voi hyvinkin käyttää pientalon aihiona. Meillä malli on varsin yksinkertainen, sillä läksimme ajatuksesta, että kaksi 12-metristä high cupe -konttia riittää ja ulkovuorauksen pitää kertoa tasan tarkkaan, mistä on kyse.
Tässä toista konttia nostetaan ennen Asuntomessujen alkua Hyvinkäällä paikoilleen.
Tuusulan rakennusvalvonnassa mallina oli myös yksi arkkitehtikuva, jossa kontti oli maalattu uudelleen kutakuinkin pilkukkaaksi. Vaikka se oli vain idea, jota ei ollut tarkoitus toteuttaa, kunnassa kävi selväksi, että ainakaan siihen tapaan merikonttia ei pidä käsitellä. Alkuperäinen sininen väri on paras. Kun katselee Container Atlas -kirjaa, tulee tietysti mieleen, että miksi emme olleet aloittaessamme rohkeampia ja käyttäneet enemmän mielikuvitusta.

Itse olen kuitenkin Merikonttikotiimme tyytyväinen, vaikka jo innolla visioimme sen päälle toiseen kerrokseen yhtä lisäkonttia. Eritysen tyytyväinen olen konttien aukotuksiin eli ikkunoiden paikkoihin ja malleihin.

Painetta rakennusviranomaisiin päin toivoisi Asuntomessujen jälkeen tulevan. Sen verran paljon on tullut yhteydenottoja niiltä, jotka tuntuvat tosissaan harkitsevan merikonteista tehtävän asunnon rakentamista itselleen. Kaikille olemme sanoneet, että ensimmäisenä kannattaa käydä jonkinlainen alkuneuvottelu oman kunnan rakennusvalvonnan kanssa. Siellä on nyt hyvä kertoa kokemuksia Asuntomessuilta ja Duokodista sekä sen saamasta rakennusluvasta Tuusulaan.

Ei kommentteja: