Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Hyvinkään Asuntomessut

jormas: Messut jatkavat kulkuaan ja me siinä mukana. Pari päivää on ollut heinäkuun päiviksi tosi kylmiä ja sateisia tuulen ollessa lisäksi pohjoisessa. Kävijöitä on silti riittänyt ja viime sunnuntaina mentiin ensi kerran yli 5000 kävijän.

Meillä on parina päivänä ollut Nunnauunien injektoritakassa http://www.nunnauuni.com/suomi/tuotteet/injektoritakat.html?gclid=CJKpiIbpxLgCFaF3cAodlk4ATA  tuli, josta onkin tullut oikea vetovoimatekijä Duokotiimme, kun ihmiset lämmittelevät kodissamme sen ympärillä. Lisäksi takka on tuonut sateisiin päiviin oikein aitoa kodin tunnelmaa.

Kuka tietää vaikka Jyväskylässä olisi esillä
Merikonttikoti ponttoonien päällä
Ensimmäiset oman Merikonttikodin rakentamiseen liittyvät yhteydenotot puhelimitse ja sähköpostitse ovat myös tulleet, joten ainakin osa aivan aidosta  ja valtavasta kiinnostuksesta näyttää konkretisoituvan siten kuten toivoimmekin ja joka itse asiassa on ollut yksi tärkeimmistä tavoitteistamme.
Meille vaihtoehtoiset asumismuodot ja -tavat ovat olleet hyvin tärkeitä. Mielestäni rakennusasetus ei painotu oikein nykyisellä tavalla, jossa tuntuu olevan tärkeää yksittäisen perheen makuu- tai lastenhuoneen katon korkeus ja niin edelleen. Rakennusasetusten ja  valvonnan tulisikin kulkea suuntaan, jossa etsitään turvallisia koteja ja asuntoja sekä pyritään aitoon osaamiseen ja valvontaan perustuvaa kosteuden ja homeongelmien hallintaan ja poistamiseen. Tuntuukin oudolta, että kunnissa, jossa lähtökohtaisesti on kaiken rakentamisen valta, on kaikkein eniten kosteusongelmaisia rakennuksia terveyskeskuksista kouluihin ja päiväkodeista vanhainkoteihin.

Joka tapauksessa Suomi lienee lähes ainut EU-maa, jossa ei tehdä merikonteista asuntoja. Eurooppa ja muu maailma on niitä täynnä. Olisikin oiva asia, jos messujen myötä ja ansiosta tavalliset messukävijät saisivat aikaan "painetta", joka osaltaan pakottaisi yhteiskunnan ottamaan merikonttikodit vakavasti.
Tällä hetkellä nimittäin näyttää siltä, että viranomainen kuullessa merikontista tehtävästä asunnosta, ei näe muuta kuin Aki Kaurismäen miehen vailla menneisyyttä. Kyseinen käsitys ei istu enää kenellekään sellaiselle, joka on nähnyt Merikonttikotimme messuilla ja tulevaisuudessa Tuusulan Jokilaaksossamme. Parhaassa tapauksessa saamme siis 100 000 íhmisen voiman, joka sanoo: "Merikonttikoti ei ole vain kaatopaikan reunalla asustavan kroonikkoalkoholistin asunto, jonka ainut naapuri on autohajoittamo, sillä minä olen nähnyt merikonteista tehdyn, toisenlaisen kodin."

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jatkakaa blogia.

Hieno kokonaisuus. Merikontin ulkoinen olemus kuvastaa mielestäni sitä, että meret yhdistävät kaikki mantereet ja tuovat ne yhteen. Mutta merikontistä löytyy oma asunto.

Kotinne näyttää upealta. Kaikki tarvittava on saatavilla. Kotimatkalla juniorille fanitti sitä partakaveria, joka kehui lippistä ja olisi ostanut sen?

For life kirjoitti...

Kiitos kommentista. Partasuu on saanut juniorin terveiset....jormas