Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Asuntomessujen avajaisia odotellessa

päivis: Jorma on ollut asian äärellä aamusta saakka ja minä töiden jälkeen iltapäivästä. Hommat ovat vielä kesken ja keskeneräiseksi jää moni asia. Loput tehdään sitten Jokilaaksossa. Täällä saa kuulemma olla viimeisenä päivänä läpi yön. Näin tiesi joku Asuntomessu-konkari kertoa. Tarkoitus on kuitenkin mennä yöksi kotiin. Aamulla alkaa messujen epävirallinen osuus ja silloin kaiken pitää periaatteessa olla valmiina. Silloin paikalle nimittäin pyrähtää toimittajien lauma.

Päivän suurin projekti taitaa olla pääsisäänkäynnin tason ja luiskan teko. Sitä onkin tehty viimeisen päälle perusteellisesti hitsaamalla. Työ jatkuu edelleen, kun kello näyttää kymmenen illalla. Luiska ei olekaan mikään kertakäyttöjuttu, vaan se siirtyy elokuussa Duokodin kanssa Tuusulaan.

Loppusiivous jäi huolekseni ja sen tein ilman imuria, koska sähköjä ei vielä ole. Uusi sähkömies tosin saapui äsken näpräämään jotain, ehkä sitä puuttuvaa virtaa. Lattiat on peitelty niin, etteivät messuvieraat pääse oikein missään kohtaa astelemaan varsinaisen lattiamaton päällä. Mutta kun etukäteen odotetut 150 000 messuvierasta ovat rampanneet Duokodin läpi, voi olla, että matot näyttävät ihan joltain muulta kuin nyt. Imuroidahan ne pitää jokaisen päivän päätteeksi, mutta kuukauden aikana ihmisten jaloissa varmaan kantautuu monenlaista rapaa.

Sänky-yrittäjäkin toi tänään kaapista avautuvan petinsä tänne ja toi myös muuta rekvisiittaa. Yllättäen ne olivat oikein sävy sävyyn Duokodin seinien ja kaapistojen kanssa, siis valkoista ja kirkkaan punaista. Oma rekvisiittamme on vähän latteanlainen, mutta ehkä näin saa ollakin. Ja kai tässä matkan varrellakin voi jotain täydennyksiä ja muutoksia niiltä osin tehdä.

Petasin parvisänkymme ja totesin, että juuri ja juuri mahdun istumaan siellä, yhtään "hukkatilaa" parven yläpuolelle ei jää. Takan lämmitystä ei vielä testattu. Kaiken varalta. Olisihan ollut melkoinen lisätyö, jos takka olisi ensitöikseen tuprauttanut mustat savut tänne sisälle.

Ei kommentteja: