Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 26. huhtikuuta 2013

Kotimatka alkaa

jormas: Tänään aloitamme  kotimatkan. Olemme nimittäin edelleen Malesiaan kuuluvalla  Penang-saarella, josta  ei itse asiassa ole pitkä matka Thaimaan rajalle. Siis sinne päin, jossa on suomalaistenkin kovasti suosima Phuket. Joka vastaavasti on ehkä maanteitse tuhannen kilometrin päässä meidän Pattayalla sijaitsevasta Thaikodistamme.

Kaikki mahtuu ja otetaan lautalle mukaan
Matka kohti kotia alkaa paikallisella bussilla, jolla menemme George Townin Jetty satamaan ja bussiterminaaliin.
Sieltä jatkamme lautalla, jossa on autot, ihmiset ja kaikki muukin kuljetettava sulassa sovussa sekaisin. Tai ehkä se on järjestetty paikallisen järjestyksen mukaan, sillä kaikki on toiminut aivan kelvollisella tavalla tai peräti loistavasti.
Kun pääsemme lautalla jonkun kilometrin päässä olevalle mantereelle, kävelemme noin kilometrin matkan etukäteen paikan päällä varaamaamme hotelliin, jossa olemme vain yhden yön.
Näin toimien pienenee riskit myöhästyä aivan täyteen buukatusta aamujunasta, joka lähtee siis seuraavana aamuna Kuala Lumpurin kautta kohti naapurivaltio Singaporea. Aikaa junamatkaan kuluu reipas puoli vuorokautta.

Sen jälkeen on tarkoitus ottaa illlalla Skytrain, jolla matkaamme illalla niin ikään yhdeksi yöksi etukäteen Singaporesta valitsemaamme hotelliin. Siellä onkin koko päivä aikaa, sillä vasta illalla lähtee lentomme kentältä kohti Suomea. Kentän aiomme löytää niin ikään jollakin joukkoliikennevälineellä.
Suomessa on tarkoitus olla lähes kolmen vuorokauden kuluttua lähdöstä, Finnairin yölennon jälkeen maananatainaaamulla. Koneestakin on paikat valittu etukäteen siten, että  jos kentälle laskeudutaan luoteiskiitorataa, näemme ikkunasta Jokilaakson.

Ei kommentteja: