Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Neitoperhoko?

jormas: Jatkan jonkun sanan perhosfarmilta, sillä se oli sangen mielenkiintoinen kokemus myös minulle. Siellä tosiaan oli ehkäpä 1000 neliön alue, joka oli katettu verkolla, jossa perhot lentelivät välillä hyvinkin sankoin joukoin.
Ehkä kohteesta olisi saanut vielä enemmän irti, jos olisin vaivautunut lukemaan loistavalla englanninkielentaidollani tekstejä siivekkäiden elämästä. Mutta hyvä näinkin.
Yhdessä kävijöille  jaettavassa infossa luki, että jos olet onnekas, saattaa perhonen laskeutua ihollesi. Ja näin kävi päivikselle sillä pienen lepakon kokoinen, arvatenkin neitoperho laskeutui hänen jalalleen. Kyseessä ei siis ollut kuvan yönmusta ritari tai mikä lieneekään. Ritarina jouduin toimimaan minä itse hätistellen päivi-perhon päiviksen iholta oman heimonsa luokse.

Koiria ja kissoja Malesiassa on huomattavasti Thaimaata vähemmän. Johon siihenkin on varmasti meiltä ainakin toistaiseksi salatut syynsä.
Ehkä Malesia on jossain määrin siistimpi maa kuin Thaimaa, mutta mitään erityisen erinomaisen hyvää täältä en ympäröiviin maihin nähden ole löytänyt, vaikka jotkut Thaimaassa majaansa pitävät tuttumme ylistävät Malesian maasta lähes taivaaseen.

Bussissa yhtenä päivänä tapasimme jenkkipariskunnan, joka on harrastanaut Aasian matkailua 30 vuotta. He vertaisivat kahden maan kansalaisia tähän tapaan. Thaimaalainen hymyilee usein työnsä tai vastaavan puolesta, mutta se siitä ja  se ei tarkoita mitään enempää. Malesialaisen hymyssä ja ystävällisyydessä on sydän mukana ja se tarkoittaakin jotain aitoa, jota en  osaa tässä tarkemmn ainakaan nyt selittää. Me nimittäin olemme saaneet joka puolella hyvää ja ystävällistä kohtelua, joka oikein oivallisesti riittää meille.

Tänään on huoneen vaan ei hotellin vaihto. Iltapäivä näyttää olemmeko saaneet jatkot kaupunki- ja maaseutu- vaiko merinäköalalla. Kaikki käy, sillä öitä vietämme uudessa huoneessa vain kaksi. Sen jälkeen siirrymme jollakin tavalla mantereen puolelle ollaksemme lauantaina aamulla valppaana seitsemän jälkeen juna-asemalla, josta aloitamme puoli vuorokautta kestävän raidematkan ensimmäisessä luokassa läpi Malesian.

Ei kommentteja: