Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 11. helmikuuta 2013

Merikonttikoti ehkä Asunnottomuusmessuille

päivis: Tapasimme tänään kaksi taiteilijaa, Jani Leinosen ja Riiko Sakkisen. He toimivat ensi kesänä Hyvinkään taidemuseolla järjestettävien Asunnottomuusmessujen - Taju 13 kuraattoreina. Leinonen ja Sakkinen kokoavat joukkoja taiteilija- ja järjestöpiireistä toteuttamaan perinteisen taiteen sijaan näyttelykokonaisuuden, jonka tarkoitus on olla jonkinlainen vaihtoehto tai vastaisku samanaikaisille Asuntomessuille.

Keskustelu oli hedelmällinen ja vaakakupissa osallistuminen Duokodin kanssa Asunnottomuusmessuille Asuntomessujen sijaan alkoi tuntua houkuttelevalta vaihtoehdolta. Asuntomessujen osalta vaikeutena on edelleen muun muassa kuljetuksen järjestäminen Selkistä Hyvinkäälle ja sieltä tänne Tuusulaan. Rahoitus on edelleen auki. Asunnottomuusmessujen osalta asia saattaisi ratketa. Sillä on meille suuri merkitys.

Itseäni myös kiinnostaisi kovasti sellaisen työpajan järjestäminen, jossa jokin taiteilijaopiskelijoiden tai vastaava ryhmä maalaisi Duokodin kyljet paikan päällä.

Sen verran innostuimme asiasta, että paikkaa piti jo käydä katsomassa. Voi olla, että tuo kuva on suunnilleen siltä alueelta, johon merikonttikoti voitaisiin sijoittaa. Lääniä taidemuseon ympärillä on lähes niin kuin Ruttopuistossa, kuten Jani Leinonen asian ilmaisi. On tietysti haaste jättää Duokoti kahdeksi ja puoleksi kuukaudeksi Hyvinkään keskustaan. Saattaisi käydä vaikka niin, että taiteilijanalkujen sijaan maalareiksi innostuisivat töhrijät. Mutta se ei pelaa joka pelkää. Ja siihenkin Jormalla oli jo mielessä ratkaisu: asutaan Duokodissa Hyvinkäällä koko kaksi ja puoli kuukautta.

Ei kommentteja: