Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 3. tammikuuta 2013

Meissä jokaisessa elää pikku rasisti

jormas: Vaikka Abu Hanna tai mikä lieni nostikin tärkeän asian, rasismin esiin, niin en pitänyt hänen tavastaan ilmaista asia. Mielestäni rasismi ja syrjintä ovat usein aivan sama asia, johon rinnastan esimerkiksi päiviksen esiin nostaman espoolaisten elämöinnin mielenterveysongelmaisten oikeudesta muuttaa ja asua heidän naapurissaan.
Olisin siis toivonut Abu Hannan pohtivan asiaa itsensä kautta ja kertovan missä hän löytää syrjijän, rasistin tai niiden piirteitä itsestään. Vai eikö missään?

Eri rotuisia koiria vessajonossa. Niilo odottaa vuoroaan kahdeksantena
Nyt käsi sydämelle lukijat, sillä kirjoitan esimerkin, jonka avulla löydän kipeästi itsessäni syrjijän, rasistin tai ainakin niiden piirteitä.
Jos minulla on pieni lapsi, joka on menossa päiväkotiin ja minulla on vaimoni kanssa mahdollisuus valita kahdesta hoitopaikasta. Toinen on niin sanotusti normaali päiväkoti, mutta toisessa on Hiv-positiivisia lapsia, jotka on jouduttu laittamaan samaan päiväkotiin siksi, että niin sanottujen terveiden lasten vanhemmat eivät halua laittaa lapsiaan Hiv-positiivisten lasten kanssa samaan kotiin. No niin, käsi sydämelle uudelleen. Sanotko tässä tilanteessa, kun henkilökunta faktoin todistaa, että tauti ei tartu, että okei, meille on on aivan sama kumpaan kotiin pikku kullannuppumme menee?

Ei kommentteja: