Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 3. marraskuuta 2012

Thaimaa

jormas: Nyt olemme aktiivisesti satsanneet Pattyalle ja siellä olemiseen kolme vuotta, vaikka ensimmäisestä Thaimaan matkastamme taitaa olle kymmenen vuotta tai lähes. Se olisi tietenkin helppo tarkistaa, sillä lensimme Phuketiin ensimmäisellä mahdollisella lennolle tsunamin jälkeen. Siellä kiertelimme autioita Kao Lakin rantoja ja ihmettelimme sekä siunailimme luonnonvoimien aikaansaamia tuhoja.

Kun tänään pysähdyin ajattelemaan kulunutta kolmea vuotta, mitä kaikkea tarvitaan ylipäätään johonkin paikkaan juurtumiseen tai kiintymiseen, on se kuljettuna aikamoinen ja monipuolinen taival. On etsitty sopivat apteekit, ruokapaikat, muut kaupat, opeteltu aukioloajat, ostettu moottoripyörä, välillä vuokrattu niitä, koettu murto- ja muutkin varkaat, tultu tutuksi monen paikallisen kanssa, opeteltu ylipäätään tuntemaan Helsingin kokoinen kaupunki, asioitu ulkomaalaisvirastossa useammankin kerran, äänestetty suomalaisten ja Suomen vaaleissa, toimittu vaalivirkailijana, tavattu suurlähettiläs, juhlittu eräätkin karkelot ja eletty arjet, tuettu lasten päiväkotia, ja suomalaista koulua, saunottu ja uitu, oltu joulupukin apulaisena, maksettu pimeitä ja vähemmän pimeitä sakkoja, pesetetty pyörää ja huollettu samoin, tutustutta Siaminlahden saariin ja vaikka mitä.
Listaa voisi jatkaa melkoisesti ja kauan. Ehkä sen joskus teenkin. Se on kuitenkin tullut meille molemmille selväksi, että kaikki on ollut vaivan arvoista ja Pattayalle ja siellä olevaanThaikotiimme on mukava tulla.

Ei kommentteja: