Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 24. marraskuuta 2012

James Bond Flamengossa

päivis: Uusinta James Bond -leffaa on kehuttu niin hyväksi, että tänään mekin päätimme nähdä sen. Työantajan kulttuuriseteleillä elokuvissa käynti kannattaa. Toinen paikka, johon itse olen niitä käyttänyt, on uimahalli. Jorma on sen lisäksi maksanut seteleillä jonkun tenniksen pelivuoron tai muuta vastaavaa.

Jos pitää toimintaelokuvista, Skyfall varmaan sijoittuu arvoasteikon yläpäähän. Itse en erityisesti ole sen sortin elokuvien ystävä, joten en osaa sanoa siitä muuta kuin että se oli ainakin hyvin tehty. Elokuvan alkupään moottoripyörä- ja muut hurjastelut olivat ihan uskomattomia. Nykyinen Bond, Daniel Craig, näyttää muuten aivan venäläiseltä.

Bond-elokuvissa suosikkini on ehkä Bondin naispomo M, josta nyt en sano yhtään enempää, etten turhaan paljastaisi juonta. Muistan myös vanhoista Bondeista sihteerin kaltaisen neiti tai rouva Moneypennyn, joka myös ilmestyi kuvaan. Tosin en ole Bondeja säännöllisesti katsellut, enkä siksi tiedä, ketkä ovat olleet milloinkin kehissä ja ketkä eivät.

Olimme Flamengon Finnkinossa aamupäivänäytöksessä, jossa varmaan käy vähemmän väkeä kuin myöhemmin päivällä. Vähän tietysti harmitti, kun ensimmäistä kertaa Thaimaasta paluun jälkeen juuri tänään sattui paistamaan aurinko. Istuimme sen ainutlaatuisen (?) hetken pimeässä elokuvasalissa. Kun elokuva oli ohi, taivas oli jo pilvessä ja muutenkin aurinko oli laskemaan päin.

Kun kassalla saimme valita paikat, muistui mieleen muinainen elokuva-aiheinen luento, joka kuului kai Jyväksylän yliopiston taidehistorian opintoihin. Luennoitsija totesi silloin, että elokuvissa paras paikka on viidennellä rivillä ja sen keskiosassa. Viides rivi oli varattu, mutta saimme paikat neljännen rivin keskelle. Hyvin näkyi siitäkin.

Ei kommentteja: