Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 26. lokakuuta 2012

Sydäninfarktin vuosipäivä

jormas: Eilen oli merkkipäivä. Laatuaan 6. sellainen ja nimeltään Sydäninfarktin vuosipäivä.
Jokunen vuosi sitten minut nimittäin roudattiin Vantaan Ikeasta piipaa-autolla Meilahden sydänvalvomoon. Hengen lähtö oli silloin lähellä ja oikeastaan suurin syy, miksen heivannut henkisesti, oli päivis. Näin kuinka hän huolehti ja hyysäsi sekä varmasti vei Taivaan Isälle suurimpana rukouksenaan, että selviäisin. Jotenkin siitä touhuamisesta paistoi rakkaus.
Joten enhän voinut tehdä päivikselle sitä, että lähtisin noin vaan kesken tuonpuoleiseen. Ja sitä paitsi Meilahden teholla ja varsinkin sydänvalvomossa hoitsut reagovat jokaiseen rasahdukseen, että eihän sinne voi kai kukaan kuolla.
Joka tapauksessa merkkipäivää olen juhlinut siitä lähtien syömällä sitä mitä mieli halajaa ainakin kerran vuodessa. No, on sitä tullut herkuteltua muulloinkin silloin tällöin. HK:n Sininen on joka tapauksessa vuosipäivänä se ykkösjuttu.
Muistan, kun yhdessä vaiheessa meinasin hurahtaa kaiken mailman Kabanosseihin, joista mainostettiin, että lihaa niin ja niin paljon. Mutta sitten tajusin tai joku laittoi tajuamaan, jotta makkaran pitää maistua makkaralle eikä lihalle ja reissu- sekä työmiehen makkaran makua ei tule ilman jauhoja. Siitä lähtien olen ollut merkkiuskollinen. Tällä erää merkkipäiväkekkerit jäivät väliin, mutta asiaan palataan jälkijunassa, kun saavun ensi kuussa Suomeen.


Päivis Siaminlahden aamu-usvassa
Täällä Pattayalla on monta keskustelun aihetta, joista ei päästä yksimielisyyteen. Yksi niistä on Siaminlahden veden laatu. Itse olen ollut varovasti sitä mieltä, että täällä on sangen kattava ja kelvollinen viemärijärjestelmä puhdistamoineen, mutta sadevedet katujen roskineen menevät putkia myöten mereen. Ja tästä johtuu kausittain meren roskaisuus.
Eilen ollessamme varsin kelpo aluksella vesillä koko päivän ja ajelimme ristiin rastiin pitkin saaristoa sain asialle vahvistuksen. Ja mieheltä, joka saa leipänsä vesillä. Siihen luotan, kunnes joku tuo muuta faktaa esiin.
Kun kyseinen lahti on varsin matala ja virtauksia täynnä, sekoittuu vesikin silloin ja se vaikuttaa kirkkauteen.
Eilen sen sijaan avomerellä on kybän sää ja vesi kirkasta. Snorklaamalla näki varmasti viiden metrin syvyyteen. Ja voi sitä merisiilien määrää pohjassa. Oli kaikkiaan hieno päivä, jota voi suositella muillekin, vaikka ei kalastuksesta pitäisikään.

Yhtä asiaa en veden puhtausasiassa ymmärrä. Ne ovat ne suomalaiset, mutta varmasti muunmaalaisetkin, jotka puhuvat veden ja maanteiden paskaisuudesta, mutta käyvät uimareissulla kusella meressä, vaikka toilet ei ole missään kohdassa rantaa kuin muutaman metrin päässä. Miksi thaimaalaisten pitäisi puhdistaa omat jätteensä, jos me emme osaa vessaan itsekään?

Ei kommentteja: