Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 6. syyskuuta 2012

Kirjaston uusi palvelumuoto

päivis: Olin tänään Rahiksen järjestämässä järjestöjen viestintäseminaarissa Lasipalatsilla ja siellä kävin tauolla katsomassa myös kokeilupistettä, jossa esiteltiin arkea helpottavia ratkaisuja. Näyttelyn on tarkoitus kiertää kirjastoissa Uudellamaalla. Hankkeelle on saatu EU:n aluekehitysrahaa.

Näytillä oli muun muassa eräänlainen hellavahti, joka on minulle työn puolesta jonkin verran tuttu laite. Suomalaisen kehittelyn tulos oli myös lääkeannostelija, joka voidaan säätää niin, että muistamaton lääkkeiden käyttäjä muistaa ottaa päivittäiset lääkkeensä, mutta ei toisaalta voi huitaista kerralla esimerkiksi neljän päivän lääkkeitä. Sähköpolkupyöräkin oli esillä ja joku nuorille tarkoitettu tietokonepohjainen kitaransoittojuttu. Otin kokeilupisteesä muistoksi mukaani plektran, joka on tuossa kuvassa.
Plektra voi olla tämänkin näköinen. Jorma kertoo mielellään
hauskaa tarinaa Irvinin plektranhankintareissusta. Se plektra
ei tainnut näyttää ollenkaan tällaiselta.

Kirjastoja tulevaisuudessa kiertävä kokeilupiste tai näyttely tavoittelee sitä, että kansalaiset löytäisivät sen avulla uusia ratkaisuja arjen haasteisiin. Yksi hyvä ratkaisu, jota näyttelyssä ei ollut, on minusta yksinkertainen laite, jolla saa helposti tiukat hillo- ja muut vastaavat purkit napsaistua auki.

Jos oikein ymmärrän, näyttelyn tarkotus on myös innostaa ihmisiä keksimään uusia arjen vempeleitä. Ihan tolkkua en ideasta saanut, jonka tosin sanottiinkiin olevan vasta alkutekijöissään. Voi olla että hankkeen esitteen tekijöiden olisi kannattanut käväistä viestintäseminaarissa, jossa muistutettiin muun muassa siitä, että kannattaa välttää oman ammattialan slangin käyttöä, jos haluaa muidenkin ymmärtävän asiaa.

Ei kommentteja: