Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Pop-up ja hygieniapassi

päivis: Joskus luin tai kuulin jostain, että tosi moni ihminen haaveilee oman ravintolan tai ainakin kahvilan perustamisesta. Erilaisten ruokaohjelmien suosio viittaa kyllä siihen, että ruoanlaitto kiinnostaa. Vai onko sen kiinnostavuus sittenkin siinä, että on mukava katsoa, kun muut kokkaavat?

Joka tapauksessa oman ravintolan pitäminen on nykyään tosi helppoa, kun on keksitty pop-up. Joltain aiheeseen liittyvältä nettisivulta löysin tällaisen tekstin:
"Ravintolapäivä on yhden päivän karnevaali ravintola- ja ruokakultturin puolesta. Suomesta alkunsa saanutta Ravintolapäivää vietetään jo kuudetta kertaa.
Yksityisten ihmisten aloitteesta syntynyt tapahtuma kannustaa ihmisiä perustamaan väliakaisia ravintoloita yhden päivän ajaksi. Pop-up-ravintoloiden joukkotempaus on tiettävästi ainoa laatuaan maailmassa."

Kotiseudullamme Tuusulassakin innostuttiin pop-upista viime sunnuntaina. Keski-Uusimaa esitteli kohteet, jonne saattoi mennä syömään Ravintolapäivänä. Paikkoja oli Järvenpäässä, Keravalla ja Tuusulassa, ehkä jossain muuallakin lehden levikkialueella. Muistan, että vastaavanlaista uutisointia on ollut aiemminkin, joten ensimmäistä kertaa asialla ei oltu.

Itse en ole kertaakaan käynyt pop-up-ravintolassa, joten ei ehkä edes pitäisi pahemmin ihmetellä asiaa. Ihmettelen silti, vaikka pidänkin ideaa ihan hauskana. Ja se ihmettely liittyy hygieniapassiin. En usko, että pop-uppien pitäjiltä vaaditaan kyseistä korttia, sillä mitään lupia kenenkään ravintoloitsijaa leikkivän ei kai tarvitse mistään anoa Ravintolapäivää varten. Mutta auta armias, jos osallistut säännöllisemmin vaikka vain kahvin keittoon jossain päihdeongelmaisten päiväkeskuksessa, et taatusti ole oikeutettu mittaamaan edes kahvin poroja keittimeen ilman voimassa olevaa hygieniapassia. Hygieniapassihysterian takia tuntuukin ihan ihmeelliseltä, että pop-up elää ja voi hyvin. Olisihan siinä oiva kohde joillekin tiukkapipoille torpata koko idea. 

Ei kommentteja: